Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Betere wereld 27 okt 2018
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste BYO koffiebekers (je kan ze nu meenemen naar alle NS stations)

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. Een kopje koffie in de ochtend is bijna niet te missen. Maar toch betrappen we er onszelf vaak nog op dat we hier net iets te laat voor opstaan. In alle haast nemen we dan maar een coffee to go, want niemand die daar last van heeft toch?

Ondanks dat we er in het vroege ochtend uur misschien niet bij stil staan, heeft het gebruik van zoveel papieren bekers veel gevolgen voor het milieu.

War on Waste

Volgens de documentaire War on Waste gooien we wereldwijd gemiddeld per jaar 1 biljoen koffiebekers weg. 1 biljoen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel ‘recyclebare’ coffee to go bekers, maar zelfs die bekers bestaan ook nog voor 10 procent uit plastic wat niet gerecycled kan worden.

En wist je eigenlijk al dat maar 1 op de 400 koffiebekers daadwerkelijk gerecycled wordt? Veel mensen gooien hun beker weg voordat het helemaal leeg is. Als dat gebeurd, is het materiaal al te beschadigd om het nog te recyclen.

Steeds meer mensen zien in hoe vervuilend al die koffiebekers eigenlijk zijn voor het milieu. En ook steeds meer grote bedrijven (denk aan Starbucks en Costa coffee) houden hier rekening mee.

Coffee to go? Dit is de invloed van koffiebekers op het milieu

#BYOCoffeeCup

Gelukkig is er een oplossing voor alle losse koffiebekers die niet gerecycled kunnen worden én waarmee en vooraal heel veel afval bespaart. Craig Reucassel, presentator van de documentaire War on Waste, heeft de #BYOCoffeeCup (bring your own coffee cup) in het leven geroepen.

Veel cafés steunen dit idee en bij sommige (Starbucks en NS) word je zelfs beloond met korting als je je eigen beker meeneemt. Ideaal toch? En nee, je hebt echt niet alleen maar saaie of simpele ontwerpen van de koffiebekers. Er zijn zelfs al superleuke ontwerpen op de markt. De allerleukste BYO koffiebekers hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

 

Eco Bamboe koffiebeker

De Eco Bamboe koffiebeker is vrij van schadelijke kunststoffen. De beker heeft een inhoud van 270 ml en kan in de vaatwasser. Het materiaal waaruit de beker bestaat zijn bamboe en siliconen. De prijs voor 1 beker is €3,51,- inclusief btw en verzendkosten.

Krijt drinkbeker

Ja zeker, deze beker bestaat uit krijtbord materiaal waardoor jij lekker op je beker kunt tekenen. Hoe leuk is dat? De beker is ook nog eens dubbelwandig zodat je koffie lekker lang warm blijft. Qua prijs is deze beker misschien niet heel goedkoop, (de beker is beschikbaar vanaf €6,88,-) maar duurzaam is hij zeker. De inhoud van de beker is 350 ml en kan in de vaatwasser.

Opvouwbare koffiebeker

Heb je geen zin in een beker die veel ruimte in je tas inneemt? No worries, deze opvouwbare koffiebeker is de beker voor jou! Deze draagbare coffee to go beker is gemaakt van 100 procent foodgrade siliconen materiaal. Non-stick, flexibel en gemakkelijk te reinigen. Ideaal dus! De inhoud van deze beker is 350 ml en is te kopen voor een prijs van €8,99,-.

Koffiebeker to go | Full colour

Deze leuke koffiebeker is speciaal ontworpen om mee op pad te nemen. (Vandaar de naam) De inhoud van de beker is 300 ml en de hoogte is 124 mm. Makkelijk om in je tas te bewaren dus! De prijs van deze koffiebeker is €5,28,- en ook deze beker kan in de vaatwasser.

Houd je meer van originaliteit en wil je jouw koffiebeker helemaal eigen maken? Kijk dan eens op de site van KeepCup. Hier kun je jouw eigen beker ontwerpen. De prijs is afhankelijk van het model en de grote die je kiest. De KeepCup kun je kopen vanaf €9,50,-.

Korting bij stations in Nederland

Er zijn dus steeds meer bedrijven die je belonen voor het meebrengen van je eigen beker. Vanaf 10 oktober is het zelfs bij meer dan 200 winkels op het treinstation van NS mogelijk om korting te krijgen op je kopje koffie, thee of warme chocolademelk als je je eigen beker meeneemt.

NS heeft zelfs een eigen hashtag hiervoor, namelijk #Brengjebeker. Wil je meer informatie over #Brengjebeker? Klik hier.

Meer lezen over hoe je minder afval kunt maken?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

oceanhelperenfait

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste BYO koffiebekers (je kan ze nu meenemen naar alle NS stations)
Sluiten