Leroy van den Berg
Leroy van den Berg Column 29 jul 2016

Leuk hoor, mindfulness (maar ik word er knettergek van)

Een rustig leven waarin we perfect functioneren; willen we dat niet allemaal? Ik wel in ieder geval. Het lukt helaas maar zelden. En weet je wat, ik word er verdomd agressief van. Zo breek ik nu mijn hoofd over deze column. De normaal zo rustgevende trompetklanken van Miles Davis helpen vandaag niet, net als het feit dat ik dag in dag uit een intiemere relatie heb met mijn laptop (ze is een beetje traag van be..gr..ip) dan met mijn vriendin.

Ik heb honger. Honger ja. Ik moet van mezelf namelijk salades eten tijdens de lunch. Met een halve avocado en geen volledige, want daar word je dik van. Gezond eten is goed voor het lichaam en dus ook voor de geest. Schijnt. Mijn geest verlangt enkel naar een smerige hamburger, met smerige saus, smerig vlees en witte broodjes die mijn bloedsuikerspiegel door het plafond jagen waardoor ik voor even geen oorlog hoef te voeren met mijn maag.

Meditatie

Gisteravond heb ik voor de zoveelste keer geprobeerd om te mediteren. Dit keer besloot ik aan de slag te gaan met een YouTube-tutorial. Een filmpje over de buik- en bilspieren van Anna Nooshin (beroepsinteresse) en een MMA knock-out overzicht (agressie helpt tegen onrust) later, klik ik dan eindelijk op een plaatje van een mediterend persoon in de zonsondergang.

Hoe ‘relatie mindfulness’ kan helpen om minder te ruziën met je partner

Uit de speakers van mijn trage laptop (ik heb haar Berta genoemd) klinkt de krakerige stem van een man die net iets te dicht bij de microfoon praat en na elk woord een vies smakkend geluid maakt. De man – laten we hem Smakkende Sjaak noemen – zegt dat ik op de bank moet gaan liggen. Zeegeluiden klinken op de achtergrond. Smakkende Sjaak smakt mij in tien minuten (lekker snel) door een meditatie heen.

De eerste stap: ‘Span je tenen aan – smak – laat je spieren los – smak – en ontspannnnnnnn’. Moet lukken. Stap twee: ‘Span je kuiten aan – smak – laat je spieren los – smak – en ontspannnnn’. Ja ja, ik ben al aan het ontspannen. Stap 3: ‘Span je bovenbenen aan – smak – laat je spieren los – smak – en ontspannnnnn. Tril nu je benen los – smak – en ontspannnnnn. Ja ontspannnnnnn. Onstpannnnnn je al een beetje? Voelt ontspannen he? Ontspannnnnn smak, smak, smak’ Ja, ja, ja, ik ontspan toch?! OF NIET?

Ik gooi Berta aan de kant, pak een sigaret uit m’n niet-zo-verstopte voorraad en steek ‘ m op. Mindfulness, het wil maar niet lukken.

Het bewijs dat mindfulness je seksleven écht kan verbeteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Leuk hoor, mindfulness (maar ik word er knettergek van)
Sluiten