Josephine Kay
Josephine Kay Body 24 mrt 2017

Hier koop je de lekkerste shakes, juices en smoothiebowls van Amsterdam

Elke week tipt Josephine iets wat ze zelf gebruikt, waar ze in gelooft of vaak bezoekt. Met als enige doel om jullie, de lezers, te inspireren en te helpen. Niets moet, maar tips zijn altijd leuk, toch? Vandaag deelt ze haar favoriete locatie voor sapjes, smoothies en shakes. ‘Heel eerlijk, ik ben niet zo van die groene sapjes die naar tarwegras smaken. Ik kies liever voor een zoet sapje, of in ieder geval een sapje dat écht lekker smaakt.

Nu heb ik in Amsterdam genoeg hippe sapbars waar ik uit kan kiezen, en ik heb er meerdere geprobeerd. Hoewel de juices over het algemeen overal lekker zijn (ze lijken allemaal zo op elkaar), heb ik een persoonlijke favoriet die ik minstens één keer per week bezoek. Het is nog een van de onbekendere plekken om je dagelijkse dosis vitamines te halen, en daarom vind ik dat het tijd wordt dat meer mensen hier een sapje gaan proeven: KlaeverHealth op de Rozengracht in Amsterdam.

Stefanie en Melisa zijn de eigenaren van dit recent geopende concept (je kunt er ook sporten en voedingsadvies krijgen) en zijn de experts als het op juice- en smoothie-gebied aankomt. Je kunt kiezen uit elf verschillende juices die ze vervolgens vers voor je blenden (de sapjes staan dus niet stof te vangen in een koelkast).

Mijn twee persoonlijke favorieten zijn Red Handed Heaven en Klaevers Favourite. Red Handed-Heaven is lekker zoet en Klaevers Favourite smaakt als chocolademelk, maar dan gezond!

Bedrock mag het recept voor de Klaevers Favourite Smoothie-bowl delen (want die maken ze ook!).

benodigdheden

1 blender

1 snijplank
1 mes
1 kom om smoothiebowl in te serveren

ingrediënten

50 gram bevroren acai
½ bevroren banaan
½ rijpe avocado
1 scoop fitshe proteine vanille
1 tl rauwe cacao
1 tl maca poeder
250 ml kokoswater

toppings

4 el blauwe bessen
4 el granola
½ passievrucht

bereidingswijze

Doe de acai, banaan, avocado, proteine, cacao, maca en kokoswater in een blender en blend deze tot er een egale massa ontstaat. Is deze nog te vloeibaar? Voeg een klein beetje extra avocado toe. Is het te vast? Voeg dan een klein beetje kokoswater toe en blend het geheel nog even door.

Schenk het uit in een kom en voeg de toppings toe. Uiteraard kun je hier eindeloos in variëren.

Meer lezen

5 makkelijke recepten voor heerlijk en gezond water.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hier koop je de lekkerste shakes, juices en smoothiebowls van Amsterdam
Sluiten