Josephine Kay
Josephine Kay Mind 31 mrt 2018

Leer (alles) over de psychologie met deze crash course

Toen ik achttien was en ging studeren had ik geen flauw idee wat ik met mijn leven wilde doen. Ik droomde altijd van een kunstenaarsleven, en besloot daarom om kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw had ik door dat architectuur toch best wel saai is en stopte ik met de studie. Achteraf eeuwig zonde, want architectuur is natuurlijk maar één stroming van die studie, maar dat is een ander verhaal. Hierna moest ik bedenken wat ik dan wél wilde studeren. Het werd Engelse taal & literatuur en daarna nog Amerikanistiek. Ik had, zoals je leest, de smaak te pakken en wilde het liefst mijn hele leven doorstuderen. Op een gegeven moment moest er uiteraard gewerkt worden en rolde ik in de schrijverswereld. Mijn interesse voor het menselijk handelen werd aangewakkerd en mijn analytische vermogen bevredigd sinds ik voor Bedrock werk. Waar ik inmiddels ben achtergekomen is dat de psychologie mij buitengewoon interesseert. Gelukkig kan en mag ik er veel over schrijven in mijn huidige functie, maar ik merk dat ik die wetenschappelijke achtergrond mis.

En zie hier, The School of Life komt met een crash course psychologie. Op deze manier hoef ik niet weer terug naar de Universiteit, en kan ik redelijk snel wat bijspijkeren op het gebied van de psychologie.

Psycholoog en filosoof Gijs Deckers geeft in drie lessen uitleg over verschillende stromingen binnen de psychologie. Het programma is verdeeld in drie simpele categorieën: ‘de basis,’ ‘de macht van mensen en groepen’ en ‘van angstaanval tot rust in je hoofd.’

De basis spreekt voor zich en legt uit wat psychologie eigenlijk is. Welke disciplines zijn er en wat is het verschil daartussen? Tijdens de tweede les ‘de macht van mensen en groepen,’ wordt er gekeken naar wat de gevolgen zijn van het opdelen van een groep in meerdere groepen en wordt er geanalyseerd waarom mensen in grote groepen anderen in nood niet helpen, ook wel bekend als het ‘bystander effect’. Tot slot, wordt tijdens de laatste les, ‘van angstaanval tot rust in je hoofd,’ ingegaan op psychologie als medisch discipline en de wijze waarop wij keuzes maken in wat ‘normaal’ betekent.

Meer informatie eerstvolgende college

Datum : 4 april
Tijd: 14:00 – 16:30
Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54
Plaats: Amsterdam
Prijs: €130,- inclusief drankjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Leer (alles) over de psychologie met deze crash course
Sluiten