Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 18 aug 2018

Ladies First op Netflix laat zien dat je écht alles kunt bereiken wat je wilt

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de korte Netflix Original Ladies First. Dacht je dat feminisme al nodig was in de westerse wereld? Heb je helemaal gelijk in, maar in armere werelddelen is alles nog net een stukje (lees: heel veel) erger. Vrouwen horen in de keuken thuis, niet ergens anders – en al helemáál niet op het sportveld.

Ladies First

Maar fuck that, moet Deepika Kumari hebben gedacht (misschien niet per se in die woorden). Ze komt uit Ratu, een arm dorp in India. Haar rechten en kansen waren weinig veelbelovend, tot ze op haar twaalfde begon met boogschieten. Deepika bleek talent te hebben en werd op haar achttiende de beste vrouwelijke boogschieter ter wereld. Daarmee won ze niet alleen die titel, maar overwon ze ook een heleboel vooroordelen.

“Ik wil dat mijn verhaal elk meisje inspireert”, zegt ze in de documentaire. Want wij weten natuurlijk allemaal dat vrouwen op geen enkele manier minder rechten zouden moeten hebben dan mannen; daar moet de rest van de wereld alleen nog achter komen.

Je kunt de korte docu Ladies First bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Wil je meer Netflix-tips en andere inspirerende updates ontvangen? Meld je dan aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Ladies First op Netflix laat zien dat je écht alles kunt bereiken wat je wilt
Sluiten