Redactie
Redactie Werk 21 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Lach je de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder

Je baas mag dan misschien klagen dat jij en je collega’s zoveel lachen, maar eigenlijk heeft hij of zij goud in handen. Lachende collega’s zouden volgens verschillende theorieën harder werken. Hoe zit dat?

Zeker als je zo 8 uur per dag met je collega’s doorbrengt, is het wel zo fijn als het ook nog eens 8 leuke uren zijn. Natuurlijk wordt er gewerkt, maar af en toe een geintje zorgt toch voor gezelligheid én motivatie.

Waarom je harder werkt als je lachen met collega’s belangrijk vindt

Er zijn verschillende redenen waarom je vooral lol wil hebben met de mensen op de werkvloer. Dit zijn ze:

1. Lachen vermindert stress

In Nederland zijn we niet vies van hard werken. Een 9 tot 5 baan klinkt standaard, maar wist je dat héél veel mensen in Nederland soms tot wel 2 uur reistijd hebben? Dan moet de dag nog beginnen. Daarom is het wel zo fijn om na die drukke periode even te ontspannen door grapjes te maken en tijd voor elkaar te nemen. Lachen vermindert stress en da’s alleen maar positief voor je baas.

2. Deadlines halen is makkelijker

Presteer je beter onder druk? Dan zorgt deze goede verhouding op de werkvloer ervoor dat jullie met z’n allen deadlines makkelijker halen. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak komt het voor dat je de tijd compleet vergeten bent en ziet dat je nog maar een paar uurtjes hebt om iets af te krijgen? Precies. In die uren krijgen jullie gezamenlijk het meeste voor elkaar.

Waarom je meer moet rusten om beter te werken

3. Gezelligheid verhoogt de productiviteit

Een fijne werksfeer draagt bij aan een hoge productiviteit. Als jij op een dag 8 uur lang tegen niemand een woord uitbrengt, krijg je namelijk echt niet meer gedaan dan wanneer je wél met plezier naar je werkt gaat. Dat is stof om over na te denken voor werkgevers.

4. Minder snel ziek

Niets zo vervelend als naar je werk gaan terwijl je je helemaal niet goed voelt. 3 keer raden wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent… Precies, lachen. Het verbetert je immuunsysteem én het zorgt ervoor dat je beter slaapt. 2 belangrijke ingrediënten om je lekker te voelen.

Bron: Beautify.

Got the work vibe?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Lach je de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder
Sluiten