Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Happiness’: deze prachtige short movie over de zoektocht naar geluk móét je zien

De Engelse animator en illustrator Steve Cutts won al eerder awards voor zijn films over onze moderne maatschappij, maar nu komt hij met een nieuwe korte film: Happiness. Het is een perfecte (én hilarische) weerspiegeling van het Westerse leven waarin we op zoek zijn naar geluk. 

En elk detail uit het filmpje is pijnlijk herkenbaar en slaat op de hedendaagse mens.

Van alcohol tot overvolle treinen

Van reclameborden tot met z’n honderden wachten om een overvolle trein in te stappen: de voor ons doodnormale dingen worden in een andere context geplaatst. En die boodschap komt keihard aan. Het verhaal volgt het leven van een rat, een rat op zoek naar geluk. Hij koopt dingen die hij niet nodig heeft, maar waarvan hij wél hoopt dat het ‘m gelukkig maakt.

Zelfs Black Friday wordt er in meegenomen. Het laat ziet hoe ver mensen gaan om gelukkig (hopen) te zijn. De spullen maken immers gelukkig, denken we. Ook andere verleidingen als alcohol en drugs komen aan bod.

De short film is ook écht kort: hij duurt nog geen 4,5 minuut.

Happiness

The story of a rodent’s unrelenting quest for happiness and fulfillment. Music: ‘Habanera’ by Bizet ‘Morning Mood’ by Edvard Grieg www.stevecutts.com https://www.facebook.com/SteveCuttsArt https://www.instagram.com/steve_cutts_official https://twitter.com/Steve_Cutts

Steve Cutts

Behalve een bijzondere en vooral leerzame boodschap, is de short movie prachtig tot in detail geanimeerd. De animator woont in Londen en maakt al jaren soortgelijke filmpjes over het leven met een indrukwekkende boodschap. Benieuwd? Hier zie je de rest van zijn werk.

Meer lezen over de zoektocht naar geluk?

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
‘Happiness’: deze prachtige short movie over de zoektocht naar geluk móét je zien
Sluiten