Ben jij ook een ‘moderne hippie’? Kom naar de Moderne Hippies Markt!

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: de terugkeer van de Moderne Hippies Markt, een webshop met groene boeken, vegan haute cuisine en een trendy foodevenement in de Jaarbeurs.

Struinen over een vintage markt

Wellicht ken je de blog modernehippies.nl, over reizen, dromen, spiritualiteit en het verbeteren van de wereld. Jaren geleden startte eigenaresse Zoë met de Moderne Hippies Markt, waar meerdere edities van plaatsvonden. Daarna is de markt een tijdje van het toneel verdwenen, maar nu is ‘ie terug!

Morgen, op 1 oktober, kun je bij Amsterdam Roest (Jacob Bontiusplaats 1) terecht voor al je ‘eerlijke, duurzame, vintage & hippie’ spullen. Op de markt vind je merken als Wolf and Storm (duurzame kleding), Møts (handgemaakte, gebreide producten), Dhana Chocolade (raw chocolade), Lekkerineenpotje (vegan beautyproducten), Bohemianstyle.nl (dat spreekt voor zich) en andere dingen die heel erg Bedrock Approved zijn. Het volledige overzicht met ‘marktlui’ vind je in het Facebookevenement. De markt duurt morgen van 12 tot 18 uur.

Allemaal groene boeken

Zo’n twee weken geleden werd groeneboekenshop.nl gelanceerd, een webshop met – je raadt het al – allemaal boeken die de wereld wat beter maken. Boeken over bewust en duurzaam leven, maar ook over voeding en koken, tuinieren en landbouw en zelfs transitie en economie, allemaal op één plek.

De webshop is een initiatief is van uitgeverij Jan van Arkel, maar je vindt er ook boeken van andere uitgeverijen. Zo’n 1500 in totaal, om precies te zijn. (En o ja, BEDROCK – Het Boek is er ook te koop!) Hebben ze het boek dat je zoekt niet? Dan kun je het zelfs ook bij hen aanvragen.

Veganistische haute cuisine (met bestek van rijst)

In 2012 lanceerde Steinbesser het ‘experimentele gastronomie’-initiatief, dat chefkoks en artiesten bij elkaar brengt voor een ‘one of a kind culinaire ervaring’. Dat betekent dat ze dit jaar hun vijfde jubilieum vieren! Dat vindt op 6, 7 en 8 oktober plaats in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Chefkoks Kristian Baumann uit Kopenhagen, Daniel Burns uit New York en Andreas Rieger uit Berlijn komen speciaal hierheen om een volledig veganistisch zesgangenmenu te serveren, gemaakt met lokale en biodynamische producten.

De gerechten worden geserveerd op servies en met bestek dat ontworpen is door 27 verschillende kunstenaars. Het is gebaseerd op ‘experimentatie en de zoektocht naar nieuwe manieren om van eten te genieten’ – gemaakt van zilver, beton, glas, hout, papierpulp, rijst en zelfs zout. Een radicaal andere manier om te genieten, noemt Steinbesser het zelf. Heel erg fancy én heel erg duur, maar als je toch wilt reserveren, kan dat op de site.

Voor ieder(een met een allergie) wat wils

Schreven we een paar weken geleden nog over een Veggie Fair in Lisserbroek; 6 tot en met 8 oktober vindt er een soortgelijke (zij het iets grotere) ‘Vrij Van & Veggie Food Fair’ plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs wordt georganiseerd door Expo Business Communications, met vegan organisatie Viva Las Vega’s als parner. Op deze foodbeurs vind je allerlei eten waar normaal een stuk minder gemakkelijk aan te komen is, waaronder vegetarische, vegan, glutenvrije, lactosevrije, notenvrije en/of suikervrije producten en gerechten.

Maar er zijn niet alleen kraampjes, je kunt er ook terecht voor proeverijen, kookworkshops, lezingen en meer. En er zijn natuurlijk een heleboel andere foodliefhebbers! Het volledige programma vind je op de site. Als je daar voor 4 oktober je ticket bestelt, krijg je trouwens ook nog eens twee euro korting. Dit wil je niet missen!

Meer Bedrock

Hier wil je bij zijn: een Climate Comedy Night.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Ben jij ook een ‘moderne hippie’? Kom naar de Moderne Hippies Markt!
Sluiten