Koffie is waarschijnlijk niet zo ongezond als we denken

Koffie: de meeste mensen kunnen niet zonder. Maar hoe gezond of ongezond is koffie eigenlijk? Onderzoek van het Institute of Food Technologists laat zien dat koffie waarschijnlijk niet zo slecht is als dat vaak gedacht wordt.

Als het om hoe gezond het drinken van koffie gaat, worden er veel verschillende dingen beweerd: volgens de een is het gezond, volgens de ander is het ongezond. Het onderzoek, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, laat zien dat de voordelen van koffie drinken, opwegen tegen de nadelen die er aan verbonden zijn.

(H)eerlijk bakkie: deze koffiecups zijn biologisch afbreekbaar

Effecten van koffie op gezondheid

Onderzoekers van de Universiteit van Ulster hebben 1.277 onderzoeken van 1970 tot nu over de effecten van koffie op de gezondheid beoordeeld. Hieruit blijkt dat wanneer je 3 tot 4 kopjes per dag drinkt, het effect varieert van geen effect op de gezondheid tot een mild positief effect op de gezondheid.

Voor de koffiedrinkers: zo kun je koffiedik hergebruiken

De beoordeling werd uitgevoerd aan de hand van een lijst met potentiële voordelen voor de gezondheid en risico’s die aan het drinken van koffie verbonden zijn. Volgens de onderzoekers kan er van de meeste voordelen en risico’s niet worden vastgesteld of het daadwerkelijk door het drinken van koffie veroorzaakt wordt.

Meer onderzoek nodig

Het onderzoek dat momenteel beschikbaar is, is namelijk grotendeels gebaseerd op waarnemingsgegevens. Hierdoor is er eerst meer onderzoek nodig om exact vast te kunnen stellen wat de verhouding is tussen de voordelen en de risico’s.

Heb je het 4de kopje koffie al op, maar kun je nog wel een extra energie boost gebruiken? Check deze 7 natuurlijke energy boosters.

Vlinders in je buik op een koffiedate? Dat ligt mogelijk aan de cafeïne

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Koffie is waarschijnlijk niet zo ongezond als we denken
Sluiten