Kiara Louis
Kiara Louis Better World 6 jul 2018

Weekendtip: bij de Kloffiemarkt in De Hallen vind je de mooiste tweedehands items

We willen het liefst leven op een manier die de aarde niet schaadt. Tegelijkertijd willen we er ook graag een beetje gezellig bij lopen. Elke week een nieuw H&M’tje is dus niet zo duurzaam. Gelukkig is er nu de Kloffiemarkt, waar je de tofste tweedehands designer items vindt. Staat een tas van Micheal Kors op je verlanglijstje? Of droom je altijd al van schoenen van Marc Jacobs? Morgen, op 7 juli, kan je voor een betaalbare prijs deze items scoren bij de Kloffiemarkt. De organisatie achter dit initiatief wil slow fashion supporten. En daar zijn wij ook helemaal fan van. Ze geloven in kwaliteit boven kwantiteit.

Eén mooi item

Dus in plaats van vijf goedkope shirtjes bij ketens,  kan je een mooi item kopen bij bijvoorbeeld deze markt. Het doel van Kloffiemarkt is om afval te voorkomen doordat er niet meer nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden, doordat items vaker dan een keer worden gebruikt.

Duurzame merken

Ook merken als Stella McCartney zijn te koop komende zaterdag. Een merk waar wij heel erg fan van zijn, omdat de focus ligt op duurzaamheid. Stella zelf is vegetariër en in al haar items zit geen leer of bont. Goed om te weten dus, dat alles van dit merk geschikt is voor vega’s en vegans.

Kleding kost meer dan alleen euro’s

Zo’n tweedehands aankoop draagt meer bij aan het milieu dan je zou denken. Bij het maken van één spijkerbroek komt alleen al 32 kilo CO2 uitstoot vrij. Diezelfde spijkerbroek heeft ook nog eens 10 vierkante meter nodig aan landbouwgrond. Een simpele spijkerbroek kost dus meer dan alleen euro’s. Stel dat je deze tweedehands koopt, dan bespaar je dus veel.

Genoeg reden dus, om aanstaande zaterdag duurzame designer-items te shoppen!

Ben je veel bezig met duurzaamheid? Dan vind je het vast ook interessant hoe je leven door apps duurzamer kan maken. Ook hotels kunnen duurzaam zijn, leuk voor een weekendje weg. En ook geven we tips hoe je kan beginnen met duurzamer consumeren.

Meer lezen over duurzaam winkelen?

Wil je meer interessante artikelen over body, better en better world? Meld je dan aan voor onze Bedrock-Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Weekendtip: bij de Kloffiemarkt in De Hallen vind je de mooiste tweedehands items
Sluiten