Yes! De eerste kledingruil-winkel van Nederland is een feit (en je vindt ‘m in Rotterdam)

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: de eerste kledingruil-winkel van Nederland is afgelopen zaterdag geopend.

Er zijn al triljoen miljoen biljoen kledingstukken gemaakt. Waarom zouden we in deze tijd dan nog stééds naar een goedkope winkelketen fietsen (oké, ervan bestellen) als er al zoveel  prachtige kleding is gemaakt? Kleding ruilen is een veel betere optie als je het ons vraagt!

Duurzaam shoppen

Dat vonden Laura en Monique uit Rotterdam ook. De mode-industrie is, na de vlees- en zuivelindustrie, de vervuilendste ter wereld. Wist je bijvoorbeeld dat de textielindustrie voor 10 procent verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot bijvoorbeeld. Of dat in Nederland jaarlijks 1,2 miljoen onverkochte kleren worden vernietigd? En dat door het wassen van synthetische kleding er ieder jaar 500.000 ton aan plastic deeltjes in zeeën en oceanen verdwijnt?

Hoogtijd om daar iets aan te doen! Afgelopen zaterdag 31 augustus opende de Swapshop010 in – je raadt het al – Rotterdam.

Lees ook: Nieuwe garderobe nodig? Zo organiseer je een succesvolle kledingruil

Bij de kledingruil-winkel draait het niet om kleding kopen, maar om het ruilen van kleding, schoenen en accessoires. Dé uitgelezen kans om eindelijk iets te doen met kleding die achterin je kast ligt te verstoffen. De kleding ruil je in voor punten en die punten kan je weer gebruiken om ‘nieuwe’ kleding van uit te zoeken.

Awearness Kollektif

De winkel wordt gerund door Awearness Kollektif. Hiermee willen de twee vrouwen anderen bewust maken van de gevolgen van ons koopgedrag, voor mens en milieu. Ook willen ze meteen een tof alternatief bieden voor degenen die nu shoppen bij fast fashion-huizen.

Het collectief organiseerde al langere tijd kledingruil-evenementen in Rotterdam, Utrecht en Tilburg, Maar nu bestaat er dus een heuse winkel!

Het adres van Swapshop010
2e verdieping van de impact mini-mall Oase
Westewagenstraat 80
3011 AT Rotterdam

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Yes! De eerste kledingruil-winkel van Nederland is een feit (en je vindt ‘m in Rotterdam)
Sluiten