Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 3 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Kiss The Ground op Netflix reikt de oplossing voor klimaatverandering aan

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Kiss The Ground: een documentaire die beargumenteert hoe de bodem van de aarde de sleutel kan zijn tot het tegengaan van klimaatverandering.

Want het klimaat, daar is heel wat mee aan de hand – al zouden we dat haast vergeten door de heersende pandemie. Maar corona mag nog geen excuus zijn om te vergeten dat onderzoek na onderzoek aantoont dat de aarde opwarmt.

Dat komt voornamelijk door de ontwikkeling van de mens. En dat is geen goed teken voor de toekomst van de aarde. En dan zeg maar vooral voor de mensen die erop willen wonen. Hoe we dat gaan oplossen? De documentaire Kiss The Ground weet misschien wel raad.

Kiss The Ground op Netflix

In Kiss The Ground op Netflix is een documentaire over de grond onder onze voeten, en dat kun je heel letterlijk nemen. In de docu onderzoeken activisten, wetenschappers en experts hoe de bodem van de aarde de sleutel kan zijn tot het behoud van onze planeet. Ook wij hamerden al eerder op het belang van gezonde aarde onder onze voeten.

Lees ook: Hoe blijf je positief ondanks de opwarming van de aarde? Zo voorkom je klimaatangst

Dat klinkt misschien complex (vooral als je zelf geen natuurwetenschappelijke achtergrond hebt), maar de docu is zo gemaakt dat het begrijpelijk wordt voor iedereen. Aan de hand van eenvoudige taal en mooie, heldere infographics voel je je al gauw een stuk betrokkener bij de problematiek (en lijkt het geen ver-van-mijn-bed-show meer waarover enkel wetenschappers zich moeten buigen).

Inspirerend en een eye-opener

Voor veel kijkers is de docu dan ook een eye-opener geweest. De oplossing die Kiss The Ground voorschrijft (Regenerative Agriculture in het Engels) geeft je het gevoel dat de oplossing voor de klimaatproblematiek zó voor de handliggend is dat landbouwers het overal ter wereld kunnen implementeren.

Ook interessant: Klimaatverandering ingewikkeld om uit te leggen? Deze video van Greta Thurnerg helpt erbij

Waarschijnlijk is de realiteit wel een beetje complexer dan dat en zijn meer factoren nodig om tot een oplossing te komen. Maar één ding is zeker: Kiss The Ground rijkt handvaten aan voor een nieuwe generatie landbouwers. En als deze wetenschappers en activisten het niet doen, wie dan wel?

Er is nog steeds hoop!

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Kiss The Ground op Netflix reikt de oplossing voor klimaatverandering aan
Sluiten