Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 16 mrt 2017

Kijktip: What the Health (zo corrupt zijn de overheid en farmaceutische bedrijven)

Vandaag is de documentaire What the Health online gegaan - de baanbrekende follow-up film van de maker van Cowspiracy. Filmmaker Kip Anderson gaat weer een stapje verder en laat zien hoe de gezondheidsindustrie is verbonden met farmaceutische bedrijven, gezondheidsorganisaties en de overheid.

In de doofpot

Hart- en vaatziekten en kanker zijn momenteel de belangrijkste doodsoorzaken in Amerika, en het aantal mensen met diabetes is nog altijd hoog. Volgens Kip Anderson komt dit mede door de grote hoeveelheid bewerkt vlees die wordt geconsumeerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewerkte vleesproducten (waaronder ham, spek en salami) een schadelijk effect op onze gezondheid kunnen hebben. En tóch blijven grote gezondheidsorganisaties de vleesindustrie promoten.

What the He(ll)alth

In de documentaire What the Health gaat Anderson op onderzoek uit, en probeert hij te achterhalen waarom Amerika’s meest toonaangevende gezondheidsorganisaties niet willen dat wij – de consument – van deze effecten op de hoogte zijn.

De documentaire laat zien welke verraderlijke rol farmaceutische bedrijven, agrarische bedrijven en dierlijke voedselverwerkingsbedrijven spelen in de nationale gezondheid. Met de hulp van artsen, onderzoekers en consumentenorganisaties onthult Anderson de collusie en corruptie bij de overheid en grote bedrijven. Conclusie? Eigenlijk houden ze ons gewoon ziek.

Kijken óf luisteren

De film is een eye-opener voor iedereen die zich zorgen maakt over de gezondheidszorg, en hoe grote bedrijven hierop van invloed zijn. Je kijkt ‘m vanaf vandaag online op whatthehealthfilm voor 9,39 euro. Voor vier dagen lang zal 50% van alle verkoop worden gedoneerd aan gezond voedsel voor mensen in nood. Ben je niet in de gelegenheid om de documentaire te kijken? Dan is misschien de podcast van Richroll interessant, waarin Kip Anderson wordt geïnterviewd.

Meer lezen?

Waarom de zorg ons ziek maakt.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Kijktip: What the Health (zo corrupt zijn de overheid en farmaceutische bedrijven)
Sluiten