Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Mind 17 mrt 2017

Kick-start je spirituele ontwikkeling met deze drie handige tips

Ben je wel geïnteresseerd in spiritualiteit, maar voelt het nog een beetje als een ver-van-je-bed-show? Dan is het zaak om je spirituele zoektocht klein te starten. Fran Sorin - auteur van het boek 'Digging Deep: Unearthing Your Creative Roots Through Gardening' - deelt op MindBodyGreen drie dagelijkse oefeningen die je op weg kunnen helpen.

Je gedachten beheren

De hele dag spoken er gedachten door ons hoofd. En dat kan best vermoeiend zijn, vooral als het negatieve gedachten of beperkende gedachten zijn. Probeer daarom om je gedachten zo goed mogelijk te bekijken. Zodra er een gedachte opkomt in je hoofd, vraag jezelf dan af of het een goed doel dient. Is het antwoord nee, vervang deze gedachte dan voor een meer liefdevolle gedachte. Het voordeel van deze oefening is – als je het in kleine stappen doet – dat het nuttig kan zijn bij het loslaten van negatieve gedachten en het toelaten van positieve gedachten.

Naar je lichaam luisteren

Wanneer je een soort pijn ervaart, of ongemak, dan probeert je lichaam te vertellen dat er iets uit balans is. En dat moet onmiddellijk worden aangepakt. Luister naar je lichaam en negeer dit gevoel niet. Wat je kunt doen? Ga iedere dag even rustig zitten en vraag aan jezelf wat er werkelijk aan de hand is. Focus je en probeer te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Is de oorzaak lichamelijk, of is er emotioneel iets gaande in je leven dat de pijn zou kunnen veroorzaken? Wanneer je tijd spendeert aan het observeren van je lichaam – al is het maar een paar minuten per dag – kun je ervoor zorgen dat je een sterkere verbinding met je ware behoeften ontwikkelt.

Tijd spenderen in de natuur

Een simpele manier om je spirituele ontwikkeling een boost te geven is om de natuur in te gaan. In ons drukke, alledaagse leven nemen we vaak niet de tijd om even te aarden. Ga daarom iedere dag even naar buiten, zoek een stukje gras, en trek je schoenen uit. Voel hoe je met je blote voeten de grond aanraakt. Je zult merken dat als je verbinding maakt met de aarde, je op een natuurlijke manier gaat ademen en makkelijker tot rust komt.

Meer lezen?

Soms is de zoektocht naar spiritualiteit gewoon melig.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Kick-start je spirituele ontwikkeling met deze drie handige tips
Sluiten