Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Mind 22 dec 2018

Onderschat de kracht van een kerstkaart niet en stuur ze dit jaar

Kerstkaarten maken is niet bepaald een bezigheid waar we meteen aan denken in de aanloop naar Kerst. Waar we vroeger geconcentreerd met glittergelpennen in de aanslag braaf onze geliefden lieve teksten schreven, is daar tegenwoordig nog maar bar weinig van overgebleven. Zonde, want een handgeschreven kaart zegt meer dan 1000 appjes

Oké, misschien hebben die glittergelpennen ook iets met leeftijd te maken, maar voor een zelfgeschreven kerstkaart ben je nóóit te oud.

Een kerstkaart is persoonlijker

Denk jij nu: “Jaaa daaaag, dat is toch veel te veel moeite?”. Bedenk je dan eens het volgende. Een klein briefje, een kaartje of een 3-pagina-tellende (liefdes)brief: op papier komt je boodschap oprechter binnen. De moeite nemen er op de valreep nog even een Whatsappje uit te gooien is aanzienlijk kleiner dan een boodschap letter voor letter op papier zetten, een postzegel te kopen en ‘m écht te versturen (voor ‘t geval je vergeten bent hoe zoiets ook alweer gaat).

Dus, wil je de ander écht een fijne Kerst wensen of een lieve boodschap meegeven? Pak je pen erbij en zet het op papier.

Waarom je appjes met aandacht moet schrijven

Om wie geef je echt?

Een Whatsappje of berichtje op Instagram of Facebook is zo gepiept. Zonder ook maar enkele moeite heb je binnen een minuut, 10 of 20 mensen een berichtje gestuurd. Lekker copy pasten, je kent het wel. Stuur je die ene vriend(in) een berichtje voor een fijne Kerst? Dan kan je net zo goed de andere laatst geappte mensen ook even snel een berichtje sturen. Daar is natuurlijk niets mis mee, elke lieve boodschap telt.

Maar… Als je er voor kiest om zelf kerstkaarten te schrijven, word je vanzelf kieskeuriger. Wie wil je oprecht een fijne Kerst wensen en de moeite voor nemen om een zelfgeschreven kaartje te sturen? Dan is die vage sportvriendin of persoon met wie vaker appt dan je in het echt ziet misschien toch niet degene die je een met de handgeschreven kaartje wilt sturen, als je zijn/haar adres überhaupt hebt.

Dit vind je vast ook leuk: Je vrienden houden je gezond (en dit is hoe)

Naar welk adres stuur je de kerstkaart?

Dan stuiten we meteen op het eerste en enige probleem: waar zijn die handige vriendenboekjes van vroeger gebleven? Je lievelingsdier, wat je later wilde worden én je adres. Het stond er allemaal in. Dit punt kan je trouwens ook helpen een selectie te maken wie je wel en niet een kerstkaart wilt sturen. Grote kans dat je het adres van je beste vrienden uit je hoofd weet of zelfs even langs kan fietsen.

Kerst is een mooie gelegenheid om je dierbaren, familie en andere geliefden te laten weten dat je om ze geeft. Met woorden, échte woorden. De glittergelpennen kan je in principe laten liggen (hoewel ‘t stiekem nog steeds best leuk is), maar pak een pen en een kaartje en schrijven maar.

Wil je meteen all the way gaan? Zorg dan voor genoeg gekleurde pennen en kleurpotloden en maak er een zelfgemaakte, vrolijke kerstkaart van. Tip: met wat takjes, besjes en een kerstboom kom je al ‘n heel eind.

Klaar voor een duurzame kerst?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Onderschat de kracht van een kerstkaart niet en stuur ze dit jaar
Sluiten