Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Betere wereld 21 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Kerstboom recyclen? Lowlander Beer haalt ‘m op en maakt er een Winter IPA van

We willen er nog even niet aan denken, maar straks als de feestdagen voorbij zijn is het tijd om ook de kerstboom weer de deur te wijzen. Per jaar sieren zo’n 2,5 miljoen bomen onze huizen met Kerstmis, maar als de feestdagen weer voorbij zijn belanden de meeste in de versnipperaar, worden ze verbrand of gewoon aan de kant van de weg gegooid. Dat kan anders, vond Lowlander Beer, en ze ging op zoek naar een alternatief om de boom voor te gebruiken: bier.

Je kerstboom veranderen in bier? Dat klinkt misschien een beetje gek, maar niets is minder waar. De mensen achter het biermerk Lowlander Beer gaan vanaf 2 januari het land in om kerstbomen te recyclen om er een Winter IPA van te brouwen.

Je kerstboom recyclen

Zie je jouw kerstboom na zijn tijd in de woonkamer liever nuttig gebruikt worden? Meld je boom aan via de website van Lowlander Beer. Dit kan tot 6 januari. Je boom wordt op een door jouw aangegeven datum opgehaald (dit gebeurt door het hele land heen). Voor elke boom die je inlevert, krijg je een flesje van het bier terug. Lekker!

Om het Winter IPA te brouwen, is zo’n 600 kilo naalden nodig. Dit keer werden voor de productie van het bier de sparrennaalden nog ingekocht, maar om het project duurzamer aan te pakken is dit idee ontstaan. En de boom met de beste biersmaak? Dat is een Blauwspar of een Douglas.

It’s Christmas time!

Al helemaal klaar voor een (duurzame) Kerst? Wij geven graag wat tips voor een heerlijk vega(n) kerstdiner!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Kerstboom recyclen? Lowlander Beer haalt ‘m op en maakt er een Winter IPA van
Sluiten