Dit parfum is gemaakt van de kerstboom op de Dam in Amsterdam

Met de kerst zetten we allemaal graag een kerstboom op. Het is té gezellig, met de lichtjes, gekleurde balletjes en mooie cadeautjes die eronder liggen om het niet te doen. Alleen vergeten we soms dat we elk jaar (tenzij je een nepboom of her-plantbare boom kiest) een boom doden voor die gezelligheid.

De grote boom die elk jaar op de Dam staat wordt normaal verbrand of in een versnipperaar gegooid. Nu is er iets leuks voor bedacht. De broer en zus Noëlle en Boye Dorenbos die een eigen parfummerk RUIK hebben vonden het zonde om de boom zomaar weg te gooien. Met toestemming van de gemeente en groenbeheerder Bob Croese werd op 10 januari de Nordmann-boom van 21 meter opgehaald. Hier maakten ze de geur, genaamd DEN, van.

Zo vertelde Noelle aan Het Parool: “We vinden het zonde dat die boom jaarlijks in de versnipperaar belandt.” “Door er een parfum van de maken, wordt hij tenminste niet verspild.”

Kerstboomparfum

Je hoeft volgens de broer en zus niet bang te zijn dat je naar een oude kerstboom ruikt als je het opspuit. “De boom heeft een heel frisse, groene geur, niet een typische kerstboomgeur,” zegt Boye. “Je gaat dus niet echt naar een kerstboom ruiken.”

Zowel mannen als vrouwen kunnen nu DEN opdoen: “Omdat het natuurlijk parfum is, verschilt de geur per persoon,” zegt Noëlle. “Bij vrouwen ruiken dit soort natuurlijke parfums anders dan bij mannen. Veel zoeter.” Ze zijn van plan zo’n duizend flesjes te vullen van het hout en van de uitgeperste naalden wordt de verpakking gemaakt.

Meer lezen

Vanaf 1 januari rijdt de NS volledig op groene stroom.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dit parfum is gemaakt van de kerstboom op de Dam in Amsterdam
Sluiten