Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Psyche 30 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Kerst tijdens corona: hoe kun je de feestdagen toch een beetje vieren?

Organiseer je altijd een groot kerstfeest met de hele familie? Hoe belangrijk deze tradities ook voor je zijn, in 2020 zal het er helaas niet inzitten. Maar hoe vul je die dagen dan in? En het liefst een beetje betekenisvol.

Er mag geen grote groep uitgenodigd worden met kerst, maar gelukkig zijn er een hoop alternatieven.

Houd een kerstdiner op afstand

De afgelopen maanden zijn we allemaal professionals geworden als het aankomt op videobellen. Dus waarom pas je dit niet toe op het kerstdiner? Lekker tafelen met een laptop aan de andere kant. Zo creëer je toch dat fijne kerstsfeertje, maar dan op gepaste afstand.

Kook hetzelfde gerecht

Als je toch al samen gaat eten, waarom bereid je het niet uit door ook hetzelfde gerecht te eten? Zo heb je helemaal het gevoel dat je samen aan dezelfde tafel zit.

Lees ook: 9 simpele tips voor een groene kerst

Oh, wat daarbij natuurlijk nóg leuker is, is als je ook samen het gerecht maakt. Terwijl je met elkaar videobelt, kun je samen alle stappen van het recept doorlopen. Zo ben je gezellig aan het koken, maar wel op afstand.

Verstuur kerstcadeautjes

Wat is nou een kerstavond zonder cadeautjes? Als je toch alles op afstand doet, kunnen de kerstcadeautjes natuurlijk niet ontbreken. Bestel online cadeautjes en verstuur ze naar de ander. Op die manier kun je veilig de cadeautjes openen.

Must read: Shop jouw decembercadeaus op The Impact Days en steun duurzame impactondernemers

Veel online verkopers geven zelfs de mogelijkheid om de cadeautjes in te laten pakken. Hoe leuk is het wel niet om de pakjes onder de kerstboom te kunnen leggen.

Spelletjes spelen op afstand

Speel je altijd spelletjes tijdens kerst? Niet getreurd, want dat kan natuurlijk ook gewoon terwijl je videobelt. Er zijn namelijk genoeg online varianten van gezelschapspelletjes.

Je kunt ook allemaal het fysieke speelbord neerleggen, zodat iedereen thuis op zijn eigen bord speelt.

Kijk een kerstfilm op afstand

Wil je met z’n alle een kerstfilm kijken? Dat kan! Iedereen vanuit zijn eigen bank en op zijn eigen televisie. Het enige wat je hoeft te doen is de tv aanzetten en elkaar te bellen. Rond de feestdagen zijn er namelijk genoeg films op tv om te zien.

Lees ook: Op afstand van je vrienden of partner? Zo onderhou je tóch je sociale leven

Als je liever een film uitkiest, kan dat ook gewoon. Op Netflix kan je de functie Netflix Party aanzetten om samen met vrienden een film te kijken op verschillende accounts.

Langer kerstvieren

Met grote groepen (offline) bij elkaar komen gaat helaas niet lukken aankomende kerst. Daarom zijn de bovengenoemde ideeën een goed alternatief om toch met z’n alle dat kerstsfeertje neer te zetten.

Maar als je nou het allerliefst fysiek je kerstfeestje viert, kun je er ook gewoon een paar dagen aan vastplakken. Pak niet alleen een eerste en tweede kerstdag, maar ook een derde, vierde, vijfde (of misschien zelfs een zesde).

Als je het over meerdere dagen verdeelt, kun je veel meer mensen uitnodigen. Dat heeft ook wel iets bijzonders: een intieme kerst, maar dan lekker vaak.

Gerelateerd: A shitty Christmas, wanneer de kerstdagen vooral pijnlijke dagen zijn

Kerst gaat er dit jaar heel anders uit zien; laten we hopen dat het meteen de laatste keer is dat het op deze manier moet. Maar het hoeft niet te betekenen dat we er geen positieve draai aan kunnen geven. Probeer deze periode te omarmen, want ook al moet het nu eventjes anders, er zijn genoeg leuke alternatieven.

Lees meer over kerst:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Kerst tijdens corona: hoe kun je de feestdagen toch een beetje vieren?
Sluiten