Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Betere wereld 24 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Hoe je met je kamerplant een schoner huis creëert

Of er nou een rijtje cactussen in je vensterbank staat of een enorme palmboom in de hoek, een interieur is eigenlijk niet af zonder plantje. Groen in huis ziet er niet alleen leuk uit, het is bovendien belangrijk voor je gezondheid. NASA (ja, NASA) maakte een lijst met planten die de lucht in huis of op kantoor filteren en daardoor onverklaarbare kwaaltjes kunnen verhelpen. Of er nou een rijtje cactussen in je vensterbank staat of een enorme palmboom in de hoek, een interieur is eigenlijk niet af zonder plantje. Groen in huis ziet er niet alleen leuk uit, het is bovendien belangrijk voor je gezondheid. NASA (ja, NASA) maakte een lijst met planten die de lucht in huis of op kantoor filteren en daardoor onverklaarbare kwaaltjes kunnen verhelpen.

Sick building syndrome

Als je woont of werkt in een slecht geventileerd gebouw, kun je last krijgen van het sick building syndrome. Klachten als hoofdpijn, allergische reacties, duizeligheid, vermoeidheid of ademhalingsproblemen kunnen ontstaan door luchtvervuiling. Ook binnenshuis.

Zo maak je een groen plantenparadijs van je home office

Dat is geen goed nieuws als je je bedenkt dat je het grootste gedeelte van de dag binnen doorbrengt. De oorzaak? Schimmels, schoonmaakproducten, chemisch materiaal dat gebruikt is in de bouw van het pand, rook en gassen.

Planten redden je huiskamer

Het is belangrijk voor je energie, geluk en productiviteit om van zowel je huis als je kantoor een gezonde omgeving te maken. Als onderdeel van de NASA Clean Air Study werd een lijst samengesteld met kamerplanten die de lucht in huis kunnen opschonen.

Gaan je planten steeds dood? Laat ze dan vaker naar muziek luisteren

Klimop, varens, palmsoorten, maar ook een sansevieria, lepelplant of gerbera bijvoorbeeld. Deze planten absorberen koolstofdioxide en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast verwijderen ze significante hoeveelheden nare stoffen, zoals benzeen, formaldehyde en trichlooretheen, uit de lucht. Planten redden je huiskamer!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Hoe je met je kamerplant een schoner huis creëert
Sluiten