Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 25 nov 2019

Good news: op dit té toffe platform huur je mooie jurken in plaats van ze te kopen

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: bij dit nieuwe, duurzame platform huur je voor een prikkie feestelijke jurken. 

Hoe vaak komt het niet voor dat je ‘voor die ene speciale gelegenheid’ nog snel even een goedkope jurk scoort en erna nooit meer draagt? Precies, zonde! Want het produceren van kleding (vooral die uit de fast fashion-industrie) kost ontzettend veel water en uitstoot.

Vanaf nu kan je er dus gewoon ééntje huren, scheelt nog in je portemonnee ook.

Nieuw duurzaam mode-initiatief

In tijden van klimaatverandering staan we allemaal op scherp. De één eet minder vlees, terwijl de ander juist let op zijn kledingconsumptie. Een grote bijkomstigheid van dit grote maatschappelijke probleem is dat het ene toffe en duurzame idee na het andere uit de grond schiet!

Must read: Hoe je de impact van je kleding op het milieu kunt reduceren

Zo ook het nieuwe, Nederlandse verhuurplatform Dressoir, waarvan de naam al een hoop verklapt. Het duurzame mode-initiatief verhuurt party dresses voor bruiloften, Kerstmis, oud en nieuw of voor welke feestelijke gelegenheid dan ook (die waarvoor je meestal speciaal een jurk leent of aanschaft), maar dan voor een klein deel van de verkoopprijs.

Designerjurken

Je huurt er jurken van allerlei merken zoals Maje, Sandro en Diane von Furstenberg, en brengt ze daarna weer netjes terug. Hoe handig? Want let’s be honest: kleding van goede kwaliteit dragen voelt toch écht stukken beter dan een iets van lage kwaliteit.

Vind je vast ook interessant: Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

Huren steeds populairder

Oprichtster Maxine Hassing ziet een groei in de kledingverhuurmarkt.  “Naar verwachting zal de wereldwijde kledingverhuurmarkt in 2023 naar €1,6 miljard stijgen. Dat is bijna twee keer zoveel als in 2017. Vooral millennials en Generation Z zijn op zoek naar vernieuwing.”

Vanaf nu geen reden meer om vlakvoor Kerst naar een fast fashion-keten de racen dus, maar voor een schappelijke prijs huur je een jurk van goede kwaliteit voor een lage prijs!

De jurken van Dressoir huur je vanaf €30. 

Meer duurzame concepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good news: op dit té toffe platform huur je mooie jurken in plaats van ze te kopen
Sluiten