Rosa Bertram
Rosa Bertram News 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Jumbo stopt met plastic verpakking om bio-groenten!

Jumbo is lekker bezig vinden wij. Als eerste supermarkt in Nederland gebruikt Jumbo géén extra (plastic) verpakking meer! Helaas niet voor alle producten, maar in elk geval wél voor alle biologische aardappels, groente en fruit (AFG).

  Dat is goed nieuws, hopelijk is Jumbo hiermee de voorloper op de andere grote supermarkten in Nederland. Want er is nog heel wat werk aan de winkel (letterlijk) wat betreft plastic verpakkingen in supermarkten. Soms zie je meer plastic dan groente of fruit in schappen van grote ketens. Maar gelukkig realiseert Jumbo zich dat er iets moet veranderen!

Lasertechniek

Met een speciale lasertechniek is het nu mogelijk om natuurlijke etiketten te gebruiken in plaats van die van plastic. De naam van de groente, fruit of aardappel wordt dan in het product gelaserd. Dat scheelt bij elkaar érg veel plastic! Biologische gember, flespompoen en courgette worden als eerste ‘getest’ deze zomer. Als alles goed verloopt, kijkt de supermarkt naar welke andere AFG-producten next zijn voor de plasticloze etikettering.

Deze fabriek in Amsterdam zet plastic om in brandstof

Jumbo wil naar 100 procent biologisch AFG

Samen met Greenpeace heeft de supermarkt keten afgesproken dat ze vóór eind 2019 honderd procent biologische AFG hebben. Dat is nog eens goed nieuws! Dat wordt gecontroleerd door het biologische keurmerk PlanetProof. Als het product in de supermarkt biologisch is, krijgt het een PlanetProof sticker. Bij Jumbo vind je die nu op de tomaatjes, bleekselderij, komkommer en paprika’s in een emmer. Die is dan nog wel weer plastic helaas.

Maar goed, een begin is er en dat is al héél wat!

Meer lezen over duurzaamheid?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Jumbo stopt met plastic verpakking om bio-groenten!
Sluiten