Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 10 aug 2020

Good News Monday: Jumbo komt met 42 nieuwe vega(n) producten

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: supermarktketen Jumbo komt met een huismerklijn voor vega(n) producten. 

Te beginnen met 42 (!) verschillende vegetarische en veganistische producten in de schappen.

Lekker Veggie van Jumbo

De huismerklijn van de supermarktketen komt met wel 42 verschillende vega én vegan vleesvervangers. En nog leuker (lees: beter): de producten zijn allemaal duurzaam verpakt in 100 procent gerecyclede PET-flessen. Het stuk karton waar de productinformatie opstaat is FSC-gecertificeerd en is een stuk kleiner dan hiervoor. Lekker bezig, Jumbo!

Jumbo had overigens al eerder een vega(n) huismerklijn Veggie Chef. Deze vernieuwde lijn is daar de opvolger van.

Ook lezen: Steeds meer vleesvervangers in plaats van een lapje vlees: multinationals doen mee

Volgens directeur Commercie van Jumbo, Olaf de Boer, is het grote aanbod aan vegetarische en veganistische vleesvervangers niet enkel bedoeld voor vegetariërs en veganisten.

“We merken dat steeds meer klanten een dag zonder vlees op het menu zetten, soms zelfs meerdere dagen per week. Met deze vleesvervangers spelen we daarop in. Neem de vegetarische krokante kipschnitzel. Deze smaakt goed en is qua textuur, kleur en aanblik nauwelijks van een kipschnitzel van gevogelte te onderscheiden.”

Om welke nieuwe producten gaat het?

De producten zijn vooral verbeterd en vernieuwd. Verwacht ondermeer falafel, kruimig gehakt en: per 7 september aanstaande wordt de lijn met nog meer vleesvervangers uitgebreid. Met onder andere de ‘stooflap’ en de ‘verse gehaktbal’.

Must read: Het is bewezen: met dit dieet kunnen alle 10 miljard mensen duurzaam én gezond eten in 2050

Bij de vernieuwing van de producten is er gekeken naar hoe de producten gezonder gemaakt kunnen worden (in de nieuwe vleesvervangers zit minder suiker en zout). Want nee, heus niet alle veganistische recepten zijn automatisch ook gezond, want nee, veganisten eten niet alleen maar sla.

Op deze manier wordt duurzaam, ethisch en gezond eten steeds toegankelijker gemaakt voor iedereen. Een goede beweging waar andere supermarktketens hopelijk een voorbeeld aan nemen!

Meer over duurzaam eten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: Jumbo komt met 42 nieuwe vega(n) producten
Sluiten