Julie van der Have
Julie van der Have Editorial 23 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Je patronen onthullen is bevrijdend en dit is waarom

Inmiddels heel wat dagen geleden begon ik aan het Warrior-programma. 100 dagen op avontuur, met mezelf. Gezond eten, elke dag mediteren, veel sporten en mijn patronen blootleggen. Die eerste 3 wennen, die laatste was soms best heftig, maar het absoluut waard. Toegeven aan jezelf wie je bent, wat je niet bent en wat je onzekerheden zijn, werkt bevrijdend. Waarom? Ain’t no bullshit anymore. Oké, bijna niet dan.

Jouw leven: wat moet je ermee?

Wat mijn ervaringen en mede-warriors bevestigden is mijn idee over ons bestaan. Jij en ik: wij zijn hier met een reden en kunnen het leven aangaan of niet. Ook al heb je nergens om gevraagd, je bent er. Vooral de eerste 18 jaar leef je zoals het leven je gegeven wordt. Die jaren vormen je en bepalen latere gedragspatronen. In positieve en negatieve zin.

Waarom een gelukkig leven begint met deze twee drijfveren

Hoe je vervolgens om moet gaan met de rekening van je opvoeding, en al dat je is overkomen, vertelt niemand je. Het gevolg? We proberen allemaal maar wat en doen ons best. De één gaat het leven wat makkelijker af dan de ander. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer tools en positieve strokes (complimentjes, liefkozingen) meegekregen dan anderen. Het is een kwestie van geluk. Of ongeluk.

Of je nu een gelukkige jeugd hebt gehad of niet, iedereen heeft patronen en overtuigingen om te onderzoeken en te ontdekken waar die vandaan komen. Het is onderdeel van ons mens zijn. Hierover praten en ermee aan de slag gaan is alleen niet zo gewoon. Wat ik me dan afvraag: hoe kan zo iets menselijks ons vreemd zijn? Waarom leren we dit niet op school? Maar echt.

Nu je er toch bent: make it real

Je patronen onderzoeken tilt een last van je schouders. Je hebt een oprechter gesprek met je kern, omdat je de stemmetjes van patronen en overtuigingen herkent en ze de mond kunt snoeren. Dat zorgt ervoor dat je bewuster keuzes maakt, die beter bij je passen.

Met deze 5 principes maak je je leven een stuk gemakkelijker

Je leeft op de golven van jouw eigen flow en dat maakt je simpelweg gelukkiger. Keuzes kunnen lastig blijven, maar trouw zijn aan jezelf voelt altijd goed. Omdat het echt is.

Vergeet de waan van de dag

Onze agenda en al haar pietluttigheden (nee, die heb jij natuurlijk niet) bepalen de loop van onze dag en daarmee ons leven. Dit samen met de patronen die we van jongs af aan hebben ontwikkeld, zorgt voor een vastgeroeste machine die doordendert. Tenminste, als jij niet op de rem trapt.

Als ik 1 ding heb geleerd in de 100 dagen van het Warrior-programma is dat het ieder mens goed doet om stil te staan en even flink te reflecteren. Mensen kruipen uit hun schulp, laten maskers zakken en stralen meer. Gewoon door zichzelf te zijn. Dat is toch te gek?

Het leven is van jou en hoe je dat leeft kun je grotendeels zelf bepalen. Mijn devies? Je bent toch al op deze aardkloot; maak het dan zo echt en fijn mogelijk voor jezelf. Happy soul searching.

Meer balans in je leven? Deze tool helpt je een gezonde balans te creëren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Je patronen onthullen is bevrijdend en dit is waarom
Sluiten