Je kunt nu een ei bestellen om klimaatneutraal in te wonen

Natuurlijk douche je tegenwoordig wat korter en maak je gebruik van groene stroom. Maar als je echt wat aan het klimaat wil doen, dan ga je wonen in deze Ecocapsule.

De klimaatneutrale capsule heeft een woonoppervlakte van 4,5 bij 2,4 meter. Maar het zal je verbazen waarover dit ei allemaal beschikt. Ik herinner me nog altijd de uitspraak van mijn oma: ‘Ik heb niet meer woonruimte nodig, maar minder troep’. Wijze vrouw.

De Ecocapsule is uitgerust met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak en een windmolen van 750 Watt. Overbodig opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat je ook tijdens windstil en regenachtig weer je telefoon kunt opladen. De 9,744 Wattuur batterij kan genoeg energie opslaan om vijf dagen van te leven.

Regenwater wordt in een tank aan de onderkant van de capsule opgevangen. Hier worden de schadelijke bacteriën eruit gefilterd, zodat je zorgeloos kunt douchen en doorspoelen. Naast een douche en toilet beschik je ook over een een kleine keuken, een tafel en een bed. Bonus: je slaapkamer heeft een raam dat je kunt openen, met uitzicht op de sterrenhemel.

Misschien heb je de Ecocapsule al eens voorbij zien komen. In 2015 is het duurzame ei namelijk al ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. Toen ging het echter nog om een demo, nu kun je de woning echt bestellen.

Kost je 79.000 euro. Veel, maar altijd minder dan een huis met een schoorsteen. Oké, je hebt ook een klein stukje grond nodig. Je kunt er met twee personen in wonen.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Je kunt nu een ei bestellen om klimaatneutraal in te wonen
Sluiten