Kiara Louis
Kiara Louis Mind 30 mrt 2018

Ja, je kunt best als een miljonair leven (zelfs als je er geen bent)

Bij een miljonair denk je al snel aan een succesvol persoon met veel materiële bezittingen. Maar een rijk leven draait eigenlijk om heel andere dingen. Het schijnt zelfs dat een miljonair helemaal niet leeft zoals je denkt - in megavilla's en met zes auto's op de oprit.

Volgens Business Insider leven ze vaak juist heel heel sober. De focus ligt bij sommige miljonairs dus niet op geld, maar waar ligt die focus dan wel?

Tijd is geld

Onder andere bij de indeling van hun tijd. Want hoe rijk je ook bent, je dagen zullen altijd uit 24 uur bestaan. Echte tijd is niet te koop – vandaar ook het spreekwoord ‘tijd is geld’. Bekend auteur Tim Ferris schreef een populair boek over tijdmanagement: The Four Hour Workweek. Hier praat hij over hoe iedereen, ongeacht inkomensniveau, zijn taken kan delegeren. Daarvoor hoef je echt geen miljonair te zijn.

Er zijn allerlei manieren om meer tijd vrij te maken. Denk aan je tv uitzetten of je telefoon wegleggen; dat zijn dingen die vaak onbewust veel tijd slurpen. En wanneer je kinderen hebt, kun je hen gewoon een deel van het huishouden laten doen. Ook kun je thuis sporten, waardoor je niet reistijd hebt naar de sportschool. De mogelijkheden voor tijdsbesparing zijn eindeloos als je erbij stilstaat.

Dit vind je vast leuk: Hoe belangrijk is geld? (en maakt het nou wel of niet gelukkig)

 

Do-it-yourself

Vaak gaan miljonairs erg slim met hun geld om – kun je nog wat van leren als je een uitgavenpatroon hebt dat je hele bankrekening laat krimpen. Zeker als dat structureel is, zoals een wekelijks manicure, kan dit je veel geld kosten. Het is natuurlijk prima als je bewust kiest om veel geld uit te geven, omdat je echt een moment voor jezelf wilt creëren of het leven te kort vindt om te sparen, maar weet dat dan van jezelf.

Maar wanneer je geld wilt besparen, kun je bijvoorbeeld ook een manicure thuis doen door zelf een manicure-set aan te schaffen. Ook je dagelijkse stationkoffie kun je natuurlijk makkelijk thuis namaken. Zo bespaar je op jaarlijkse basis misschien wel honderden euro’s.

Vakanties

Als je dan wat geld hebt bespaard, kun je dat bijvoorbeeld uitgeven aan een fijne vakantie. Ook dit hoeft niet veel geld te kosten; tegenwoordig zijn er allerlei sites waarop je goedkope hotels of vluchten kunt vinden. En wanneer je niet de tijd of het budget hebt om naar het buitenland te gaan, kan een staycation ook erg leuk zijn. Hoe grappig is het om een keer in je eigen stad een hotel te boeken voor een nacht? De ochtend erna eet je een heerlijk ontbijtje,. Wedden dat je het gevoel hebt op vakantie te zijn?

Het draait dus vooral om roeien met de riemen die je hebt, om zo toch het gevoel te creëren dat je wilt bereiken.

Over je creditcard

Jup, dit is het minder leuke deel van rijk en onbezorgd leven: je creditcard. Oftewel, je schulden. Een slimme miljonair vermijdt die vaak zo veel mogelijk; logisch ook, want je financiële situatie voelt veel lichter als je geen schulden hebt. Daarom is het een goede zet om ze te gaan afbetalen als je ze wel hebt. Een goed financieel plan kan hierbij helpen. Want leven zonder schulden is pas écht onbetaalbaar.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Ja, je kunt best als een miljonair leven (zelfs als je er geen bent)
Sluiten