Jaren doen met één agenda? De GreenBook is uitwisbaar!

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: meisjes redden met een trui, een vegan kerstmarkt en een uitwisbare agenda.

Een echte powervrouw…

… helpt anderen. Dat vindt ook kinderkledingmerk nOeser, die een vrouwentrui ontwierp met de tekst PWRWMN erop. Want we zijn allemaal superhelden, vindt het merk. Niet zomaar superhelden, maar superhelden die voor elkaar klaarstaan. Per verkochte trui doneert het merk namelijk ruim de helft van het aankoopbedrag aan stichting Free a Girl, die zich inzet voor het bevrijden van meisjes uit de prostitutie. Per twee truien kan er een meisje worden geholpen bij het starten van een nieuw, veilig leven.

De truien zijn verkrijgbaar in S/M/L en allemaal gemaakt van sweat van 100 procent katoen. Nooit gedacht dat mensen helpen zo comfortabel kon zijn! Beide truien zijn bordeauxrood, perfect voor de herfst. Ze zijn onder andere verkrijgbaar op de site. Er is overigens ook een kindermodel verkrijgbaar, met de tekst PWRRR erop.

Vegan warme chocomelk (en meer)

Heb je nog niks te doen dit weekend? Kom naar de Haarlemmermeerexpo! (We weten het, dat klinkt ontzettend onbereikbaar, maar via Haarlem of Amsterdam is het prima te doen.) Daar is namelijk de VeggieWorld Winter Fair. En ja, dat is precies wat je erbij voorstelt: een compleet plantaardige kerstmarkt met gekleurde lichtjes, warme chocolademelk en heel veel gebak.

Naast kramen (met onder andere duurzame kerstcadeaus) vind je er foodtrucks, kookdemo’s en lezingen – bijvoorbeeld over gekweekt vlees, de vegarevolutie en ‘de zee en onze gezondheid’. De markt is vandaag van 10 tot 20 uur en morgen van 10 tot 18 uur geopend. Tickets koop je via het Facebookevent.

Een uitwisbare agenda

Ik kan het niet ontkennen: ik ben verslaafd aan het kopen van notitieboekjes. Ik heb talloze exemplaren waarvan slechts een aantal pagina’s beschreven zijn, sommige zijn zelfs nog helemaal leeg. Ontzettend onzinnig natuurlijk, en helemaal niet duurzaam. Zeker niet nu je zelfs nog maar één boekje nodig hebt voor alles bij elkaar.

Huh, wat? Jup: Greenstory komt namelijk met GreenBook, een notebook met uitwisbare planpagina’s. Hoe tof? Het merk ontwierp acht verschillende pagina’s: niet alleen een jaar-, maand- en weekplanner, maar ook bijvoorbeeld een habit tracker. Die pagina’s, die gemaakt zijn van een soort whiteboardmateriaal, kun je dan in je GreenBook klikken. En heb je je taken af? Dan kun je dus gewoon opnieuw beginnen. Er zijn ook pagina’s met alleen lijntjes, ruitjes of blanco. Je bestelt het duurzame notitieboek op de site.

Meer Bedrock

Zelfs voor schoenveters bestaat een duurzaam alternatief (én het gaat plastic waste tegen).

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Jaren doen met één agenda? De GreenBook is uitwisbaar!
Sluiten