Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 23 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Jaloers? Dat is niet per se slecht

Jaloezie is naast ijdelheid, hebzucht en woede één van de zeven hoofdzonden. We schamen ons vaak als we jaloers zijn en proberen het daarom te onderdrukken. Zonde! Want jaloezie is niet per se verkeerd. Als je je jaloerse gevoelens goed onderzoekt, kun je er bijvoorbeeld achter komen wat je écht wil in het leven.

Jaloezie is geen teken van zwakheid. Net als blijdschap, angst en verdriet, is jaloers zijn een emotie die onlosmakelijk verbonden is met ‘mens zijn’. Emoties horen er nu eenmaal bij en komen meestal naar boven om een goede reden.

Probeer eens écht te luisteren naar je emotie; in je jaloerse gevoel zit misschien wel een belangrijke boodschap over eigenwaarde of een doel in het leven.

Jaloezie

Als we onszelf niet langer schamen, kunnen we de aanwijzingen die een emotie ons probeert te geven gebruiken om ons te ontwikkelen. Je eigen emoties beter leren kennen is een vorm van innerlijke groei. Door aandacht te besteden aan jaloerse gevoelens – en ze dus niet te onderdrukken – kom je in contact met de versie van jezelf die je graag wil zijn.

Lees ook: Jaloezie: wat zegt het eigenlijk over je als je jaloers bent? En wat heb je er precies aan?

Tover dingen waar je jaloers op bent om tot kleine, haalbare en realistische doelen voor jezelf. The School of Life legt in deze video uit hoe je jaloezie kunt leren accepteren en hoe je het kunt omvormen naar een positieve kracht.

Meer van The School of Life?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Jaloers? Dat is niet per se slecht
Sluiten