Maannomade
Maannomade Spirituality 30 dec 2020

Astro time! Dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2021

Jaarhoroscoop 2021

Komend jaar is een jaar om naar uit te kijken. We kunnen (hopelijk) de pandemie achter ons laten, maar er staan ons ook mooie astrologische hoogtepunten te wachten. Hoogtepunten die ons gaan laten groeien en nieuwe inzichten gaan geven. Bedrock’s moderne astroloog de Maannomade ze de belangrijkste transities op een rij en deelt de niet-zweverige jaarhoroscoop voor 2021.

Kijk naar jouw sterrenbeeld (scroll naar beneden en klik op jouw sterrenbeeld) om meer te weten te komen wat 2021 voor jou in petto heeft, want de cosmos heeft voor elk sterrenbeeld een spannend jaar in het verschiet liggen.

Dit kan je verwachten komend jaar:

Jaarhoroscoop 2021: de algemene hoogtepunten 

Te beginnen met de grootste transities in de horoscoop van 2021 die ons komend jaar gaan vormen. Uranus, Pluto, Jupiter, Neptunes en Saturnus zijn de planeten die zo langzaam bewegen dat ze in staat zijn om de hele wereld een nieuwe denkwijze in te sturen in 2021.

Niet direct persoonlijk, maar tijdens de retrograde periode die ze jaarlijks ondergaan, gaan we persoonlijk wel reflecteren en lessen leren over de waarden die de grote meesters ons leren. De grote planeten hebben komend jaar een aantal overeenkomsten die de wereld gaan laten nadenken, gaan laten vechten voor onze waarden, maar ook gaan laten omkeren en nieuwe inzichten gaan geven.

Tijd voor verandering en vernieuwing

De algemene vibe is dat het echt tijd is voor verandering, vernieuwing en een mooiere wereld waarin iedereen zich fijn voelt. Met zowel Saturnus (de harde leermeester) en Jupiter (planeet van kansen en optimisme) in Waterman is het tijd om te strijden voor gelijkheid, nieuwe denkwijzen, nieuwe tradities en openminded-instelling! Niet langer vasthouden aan de traditionele plaatjes die heersen, maar elkaar in waarde laten.

In Waterman gaan we ons focussen op progressiviteit en inzetten voor het grotere gemeenschappelijke doel, namelijk de aarde een betere wereld maken in de vorm van duurzaamheid, nieuwe technologieën en aandacht voor alle lagen van de bevolking. Om niet langer vast te blijven zitten, maar om te strijden voor ons recht als individu en zelf het leven kleur te geven. Een leven waarin meer vrijheid gaat komen om zelf invulling te geven aan bijvoorbeeld werk, onderwijs of de rollen thuis.

Gezien de grote rol van Waterman lijkt het zeker nog een jaar te zijn waarin we zullen blijven thuiswerken. Met alle technologische hoogstandjes van de afgelopen maanden, krijgen we meer vrijheid om onze werkuren zelf invulling te geven.

Harde lessen leren

Kijkend naar de invloed van zowel Saturnus als Jupiter zien we een tegenstrijd. Saturnus als harde leermeester, Jupiter als het zachte duwtje in de rug dat we nodig hebben. Door Saturnus gaan we harde lessen leren. We zitten in ons oude denkwijze vastgeroest en het is tijd om out-of-the-box te denken. Saturnus laat ons als echte oude wijze een paar keer op onze neus vallen voordat we daadwerkelijk doorhebben welke les we nou aan het leren zijn.

Tot inzichten komen

Jupiter daarentegen laat ons juist in de vorm van positieve gebaren zien waar we kunnen leren waardoor we tot inzicht komen. Vanaf mei veranderd de focus van Jupiter zich door de transitie naar Vissen, een sterrenbeeld dat de wereld zal openstellen voor mentale rust, spiritualiteit en het zorgen voor elkaar.

Met zowel Jupiter (planeet van optimisme) en Neptunus (planeet van dromen en illusies) in Vissen wordt de wereld zachter en zien we waar de klappen van de zweep te hard zijn gevallen. Vissen laat ons zien hoe de samenleving gevoelens onderschat. Vissen geeft een gevoelige energie waardoor we ons bewust zijn dat we niet de enige zijn die het moeilijk hebben gehad.

Een mooi moment om te leren om meer te geven dan te ontvangen. Dat levert niet alleen de ander veel op, ook wijzelf worden er gelukkiger door. Maar ook een moment om extra aandacht te besteden aan collega’s, want wanneer zelfs de meest optimistische planeet in gevoelige Vissen staat, kunnen depressies op de loer liggen… Vissen versterkt niet alleen de gevoeligheid, maar ook de urge om de gevoelens diep te voelen en soms iets te diep te gaan op trauma.

Nadenken over materialisme

Naast verandering in het sociale systeem, zorgt Uranus er ook voor dat dit het jaar is waarin we actief gaan nadenken op het gebied van materialisme. Uranus (planeet van revolutie en verandering) staat het hele jaar in conservatie Stier. In Stier voelt rebelse Uranus zich niet helemaal thuis, want juist Stier is conservatief en blijft het liefst bij het oude vertrouwde.

Waar Uranus het liefst het plan volledig van de kaart veegt, tegen iedereen in gaat en in het diepe springt om nieuwe kennis op te doen, blijft Stier het liefst op het droge en het pad volgen dat ‘ie al jaren geleden heeft uitgestippeld. Een energie die niet helemaal lekker matcht, maar wat wel een fijne, praktische uitwerking geeft. Want een ding waar Stier uitblinkt, is het praktische en down-to-earth karakter. Geen mentale veranderingen dus, maar veranderingen die we kunnen zien en voelen.

Stier staat naast praktische zaken, ook voor de financiën en schoonheid. En aangezien Uranus goed is in het opschudden van de wereld, gaan we langzaam afscheid nemen van de waarde van geld, bezittingen en luxe. Een transitie die goed past in het beeld van Waterman, waarbij het draait om de wereld mooier en duurzamer maken. Want als we ergens aan moeten werken dan is wel aan onze ecologische voetafdruk.

Tijd om dus goed te kijken naar je koopgedrag, de merken waarin je investeert en op zoek te gaan naar duurzamere alternatieven. 2021 wordt het jaar waarin we ecologisch verantwoord bezig zijn en waarbij er meer aandacht komt voor slow fashion. Een hoger prijskaartje maar meer luxe door de duurzame kwaliteit. Typisch voor Stier, want Stier houdt van luxe, lekker eten, zachte stoffen en dus ook wel een beetje van spenden.

Money mindset

Alhoewel we geneigd zijn om meer geld uit te gaan geven aan duurzamere alternatieven, wordt 2021 ook het jaar om te werken aan je spaargeld of beleggingen door alle economische klappen die we al hebben ontvangen. Stier is van de lange adem en heeft een goed gevoel voor de lange termijn. Denk dus na hoe je een deel van jouw geld kan inzetten voor duurzamere beleggingen voor de lange termijn.

Uranus staat niet zomaar voor revolutie (die houdt wel van flink wat opschuddingen) en in Stier lijkt het tijd om afscheid te nemen van de huidige financiële systemen. Toch eens tijd om je te verdiepen in het alternatieve geld, zoals Bitcoins en Altcoins.

Angsten over onze carrière en ambities

Pluto blijft ons ook komend jaar nog teisteren met nachtmerries over onze carrière. Laat ik het zo zeggen, Pluto is klein maar heeft een vrij heftige uitwerking als planeet van dood en transformatie en zorgt ervoor dat wij onze angsten onder ogen gaan komen.

Het hele jaar blijft Pluto in Steenbok staan en in dit teken draaien die angsten rondom leiderschap, carrière, discipline en onze ambities. Waar Steenbok ons hard laat werken om onze dromen waar te maken, laat Pluto ons zien dat dit misschien niet het juiste pad is en dat het tijd is voor verandering.

Het doel van Pluto is om te groeien, maar Pluto zal dat zeker niet met een zachte hand doen. In Steenbok laat Pluto ons de toxische kanten van werk zien, de manier waarop we het onszelf moeilijk maken en waar we harder moeten strijden voor onze grenzen en dromen.

Door de intense energie van Pluto hebben we de neiging om vast te houden aan datgene dat we eigenlijk moeten loslaten wat zorgt voor resistentie. Alhoewel de energie van Pluto niet altijd zachtaardig en positief is, is het wel belangrijk om juist deze donkere kanten van het leven te omarmen. Harde, ruwe veranderingen zijn nou eenmaal onvermijdelijk. Je kan maar beter met de flow meegaan om er het beste van te maken, aldus Pluto.

Dit is jouw jaarhoroscoop voor 2021:

Weten wat de jaarhoroscoop van 2021 voor jou specifiek in petto heeft? Klik op jouw sterrenbeeld of op ‘Volgende’ en bekijk wat de sterren en planeten zeggen over jouw kansen, valkuilen, ambities en verrassingen voor komend jaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro time! Dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2021
Sluiten