Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 24 aug 2016

Italiaanse regering geeft scholieren op hun 18e €500 om uit te geven aan boeken

Een mooi initiatief van de Italiaanse regering, die graag hun tieners wil stimuleren om meer te lezen én om bewuster te zijn over het belang van cultuur.

Vanaf 15 september krijgen de jarigen het geld, dat ze mogen uitgeven aan boeken, concertkaartjes, theaterkaartjes, bioscoopkaartjes en museumbezoeken. Zo’n 575.000 jongeren zullen de bon ontvangen. De regering tikt gerust €290 miljoen weg voor dit initiatief, maar ze geloven dat het een goede investering is voor de toekomst.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

“Het initiatief geeft een duidelijke boodschap mee aan jongeren, die op deze manier eraan worden herinnerd dat ze onderdeel zijn van een gemeenschap die hun welkom heet wanneer ze zelf wat ouder worden. Het zal ze ook doen beseffen hoe belangrijk het opsnuiven van cultuur is voor je eigen ontwikkeling en voor die van de maatschappij waar zij in leven.”

Hoe dan?

De 18-jarigen kunnen het geld via een app aanvragen, door middel van het downloaden van vouchers op hun telefoon. De vouchers kunnen ze zowel online als in winkels indienen. De jongeren zijn niet de enigen die gaan profiteren van zo’n actie. In 2017 is de regering van plan om €500 te geven aan leraren, die ze mogen uitgeven aan hun eigen professionele ontwikkeling.

Bron: Independent.co.uk

Meer lezen

Een boekenlijst voor deze zomer: 5x niet zweverige boeken over spiritualiteit.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Italiaanse regering geeft scholieren op hun 18e €500 om uit te geven aan boeken
Sluiten