Is dit het einde van de Argentijnse steak?

Argentinië en de steak zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar de Argentijnse steak lijkt nu iets van het verleden. Er vindt namelijk een omslag plaats in de eetcultuur van de Argentijnen. Vroeger aten Argentijnen jaarlijks zo’n 100 kilo biefstuk (in Nederland is dat gemiddelde 17 kilo), maar inmiddels is dat gedaald naar 60 kilo per jaar.

Terwijl de Argentijnen de steak de rug toekeren, is de kip-, varkensvlees- en visconsumptie allemaal gegroeid in de afgelopen jaren: van ongeveer 93 kilo per persoon in 2009 tot ongeveer 123 kilogram in januari 2015.

De opkomst van de verschillende keukens in Buenos Aires zorgt voor een gevarieerdere smaakcultuur. Groenten en vruchten worden ook steeds populairder. Het aantal versmarkten op straat met alleen vegetarische of biologische producten is de laatste tijd alleen maar gegroeid. Buenos Aires telt tegenwoordig zes van dergelijke markten.

Deze omslag in de eetcultuur is een positieve verandering. Het eten van vlees is een grote belasting voor het milieu en rundvlees is daarbij de grootste boosdoener. De nieuwe eetgewoontes van de Argentijnen zijn een stuk minder vervuilend.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Is dit het einde van de Argentijnse steak?
Sluiten