wpk-admin
wpk-admin Better World 1 nov 2017

Jouw iPhone bewaart blijkbaar je naaktfoto’s in een map

Net zo ongeliefd als het klimaat is de privacy-kwestie, want saai, ingewikkeld en ‘ik heb toch niks te verbergen’. “Maar trek de motorkap van je smartphone of laptop open en je schrikt je kapot,” zegt onderzoeksjournalist Dimitri Tokmetzis.

Eerder schreven we al over hoe Google en Facebook waarschijnlijk meer weten over jou dan je beste vrienden. Nu gaat een recente ‘ontdekking’ de ronde over Apple, die foto’s van je decolleté (en wellicht andere lichaamsdelen) bewaart.

NSMBL schreef er het volgende over:

Naaktfoto’s op je telefoon hebben is een risicovolle hobby. Maar ja, zolang je ze laat verdwijnen uit je fotorol gaat niemand ze meer vinden, toch?

Nou, mooi wel. Het blijkt dus dat Apple zo vriendelijk is om al je sexy naakte en halfnaakte foto’s in een mapje te stoppen, zodat iemand die je telefoon in handen krijgt binnen tien seconden toegang heeft tot de foto’s die je liever niet deelt met een vreemde.

Brassiere

Wat moet je doen om ze te vinden? Je gaat naar je fotorol; bovenin zie je dan een zoek-icoon. Als je daar het woord ‘brassiere’ intypt, vind je een map waar ze allemaal in staan. De wereld kwam erachter via deze tweet.

Ook Chrissy Teigen besloot het te proberen en vond een goudmijn aan sexy cleavage-fotos.

Anderen gingen ook even zoeken en postten hun sexy boudoir shots op Twitter:

Privacy toch serieuzer nemen?

Als we berichten horen over falende technologie of cybercriminaliteit, nemen we ons meestal heilig voor om ons leven op het gebied van privacy te beteren en tot in de eeuwigheid trouw onze cookies te verwijderen. Maar drie uur later verkopen we onze ziel alweer zonder blikken of blozen voor net wat meer surfgemak. Wie niet wil leven alsof het 1989 is, kan bijna niet anders dan de privacy te grabbel gooien.

Hier lees je meer over hoe Google en Facebook je in de gaten houden.

Een deel van dit artikel verscheen al eerder op NSMBL.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Jouw iPhone bewaart blijkbaar je naaktfoto’s in een map
Sluiten