Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 16 jun 2020
Leestijd: 5 minuten

Bedrock Travel: naar deze Europese landen kan je weer reizen met de trein

Hoewel iedereen nog behoorlijk op z’n hoede is voor het C-woord, lijkt de grootste storm (voor nu) te zijn gaan liggen. Dat betekent dat we weer kunnen genieten van de horeca, naar buiten mogen, meerdere mensen mogen zien en… weer mogen reizen! Ook met de trein. Naar welke landen kunnen we nu weer Interrailen?

Bij Bedrock zijn we groot voorstander van microreizen, want zeg nu eerlijk: moet je écht naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen? Precies. Binnen Nederland en vlak daarbuiten is meer dan genoeg moois en rustgevends te vinden.

Interrailen binnen Europa

Nu veel landgrenzen binnen Europa weer opengaan, betekent dat we toch nog op vakantie kunnen in de zomer. Met een Interrail-ticket stippel je zelf een route uit of gaat langs één van de toffe voorgestelde routes. Hoe leuk?

We zetten op een rij welke landen je weer mag bezoeken met de trein en welke regels er momenteel gelden omtrent corona.

België

Sinds 15 juni zijn de landgrenzen van onze onderburen weer open. Dat betekent dat je de auto kan pakken, maar waarom niet de trein? Laat het prachtige België je verrassen en laat het eventueel een bijzondere eerste stop zijn van je Interrail-avontuur.

Je rijdt met de Thalys, Eurostar of TGV naar België.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein en je dient in de trein afstand van elkaar te houden. 

Estland

Inmiddels is ook Estland weer klaar om toeristen te ontvangen. Het Baltische land is nog redelijk onontdekt en daarom des te toffer om te bezoeken; verwacht mooie groene bossen en vriendelijke locals.

Dit zijn de regels: als je de laatste 14 dagen in een land bent geweest met een hogere infectie-rate dan 15 (dat wil zeggen, meer dan 15 mensen per 100.000 mensen met corona), dan moet je eerst in quarantaine voor 14 dagen.

Tip: check de website van Estonian Railways voor vertrek.

Duitsland

Yes! Hier waren we al een tijdje op aan het wachten. Onze Oostenburen hebben ook op 15 juni de landgrenzen weer opengegooid. Duitsland is relatief groot en heeft ontzettend veel verschillende en vooral verrassende natuurgebieden. Denk aan wilde bossen, blauwe meren, strand en heuse bergen. Do we need to say more?

Je kan de ICE trein of de Thalys pakken.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein.

Italië

Italië is fiks getroffen voor het coronavirus, maar doet vanwege de stabiele status de landgrenzen weer open. En daar worden we stiekem hartstikke blij van! Niet alleen omdat het een prachtig land is om te bezoeken inclusief de keuken, natuur en cultuur, Italië kan de support van het misgelopen toerisme goed gebruiken.

Let wel op: het treinverkeer heeft een aangepast rooster, dus check goed welke treinen wel en niet gaan en bekijk de gewijzigde tijden op Italian Railways.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein en openbare plaatsen. 

Tip: Hiken in Italië: 7 hemelse routes door het land van de liefde

Letland

Het Baltische land is weer open voor toerisme. En een treinritje naar Letland, dat kunnen we zéker aanraden. Onlangs nog reisden we voor Bedrock Travel af naar Letland waar we in de zero waste cultuur doken, de lushious bossen ontdekten en genoten van de lokale natuurlijke producten. Aanrader dus!

Let op de gewijzigde treintijden en check eerst Latvian Railways voor vertrek.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein.

Ook lezen: Bedrock Travel: het wordt tijd om Oost-Europa te ontdekken, en wel per trein

Litouwen

Nog een Baltisch land opent haar landgrenzen voor toeristen, namelijk Litouwen. Pas wel op: als je in een land bent geweest waar de infectie-rate meer dan 15 is (zie Estland), dan moet je eerst 14 dagen in quarantaine.

Ook in Litouwen zijn de treintijden gewijzigd, dus bekijk daarvoor goed de lokale treinwebsite.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein.

Montenegro

Nog nooit in Montenegro geweest? Dan is dit hét moment. Het land zal je verbazen met haar prachtige stranden, bergen en blauwe wateren, en dat helemaal niet zo toeristisch. Sowieso is het (nog) geen drukbezochte vakantiebestemming, maar door corona zal dat nu nog meer het geval zijn. Dus… let’s go!

Good to know: ook in Montenegro zijn de treintijden veranderd, check dus van tevoren de lokale treinwebsite.

Servië

Eind mei opende Servië de grens. Wat ons betreft een prachtig land om te bezoeken, juist omdat het onbekender en daarom minder toeristisch is. Prachtige natuur en rauw Europa: zeker een must visit, en perfect om aan je Interrail-avontuur toe te voegen!

And again: check voor vertrek éérst de gewijzigde treintijden op de website van de Servische Railways, want die zijn door het virus anders dan gewoonlijk.

Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de trein.

Must read: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Zweden

In Zweden was het al vrij snel gedaan met de corona-maatregelen, er is zelfs nooit een volledige lockdown gehad. Alle Europezen zijn dan ook welkom om er op zomervakantie te gaan. En dat is in Zweden – het land waarvan we veel kunnen leren – zéker geen straf.

De trein brengt je naar allerlei uithoeken van het Scandinavische land waar je van de steden, maar vooral de prachtige, ongerepte natuur kan genieten. Als je er dan toch bent, doe er dan één van deze mooie hikes.

Zwitserland

Een ritje naar Zwitserland is per heden weer mogelijk en zeker een treat voor je Interrail-zomerroute! Hikes, bezoekjes aan meren, mountainbike-avonturen en nog véél meer buitenactiviteiten liggen er op je te wachten.

Check van tevoren wel even bij de Swiss Railways hoe het zit met de laatste treinupdates.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt wél sterk aangeraden.

Meer Bedrock Travel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrock Travel: naar deze Europese landen kan je weer reizen met de trein
Sluiten