Kiara Louis
Kiara Louis Mind 13 jul 2018

Zo bepaal je als extravert je interieur op basis van je persoonlijkheid

Je huis is een verlengstuk van jezelf. Een plek waar je kan doen wat je wilt, tot rust komt en gezellige etentjes houdt. Dat laatste is heel belangrijk voor de extraverten onder ons. Wat is nog meer belangrijk qua interieur voor extraverten? Daar gaan we naar kijken, op basis van de MBTI persoonlijkheden. Heb je geen idee wat een ESTJ, INFP of ISNT is? Dan ken je De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) waarschijnlijk niet. Deze persoonlijkheidstest is gebaseerd op de theorie van psycholoog Carl Jung. Er zijn zestien verschillende soorten. De test kan je hier doen. Eerder schreven we al wat MBTI precies inhoudt en hoe je achter je persoonlijkheidstype komt.

Extraverte inrichting

Als jouw vierletterige persoonlijkheidscode met een E begint, ben je waarschijnlijk extravert. Je bent meestal dol op sociaal contact. Handig om te weten als je je huis gaat inrichten. Stylist en auteur van het boek Your Home, Your Style Donna Garlough weet hier alles over.  Met haar tips weet je precies hoe je je huis het best kan inrichten. Laten we kijken naar het ideale interieur voor elk type extravert.

ESFJ: Ga voor een hele lange eettafel

ESFJ’s zijn de ultieme extraverten. Ze zijn populair, spontaan, uitgelaten en zijn dol op mensen bij elkaar brengen. De belangrijkste plek in hun huis is dus de eettafel. Zorg ervoor dat dit een fijne, gezellige plek is. Door goede belichting en fijne stoelen kan je uren dineren met al je vrienden.

Welk persoonlijkheidstype ben jij? (prop jezelf lekker in een hokje)

ESTJ: Creëer vaste plekken voor je spullen

Mensen met deze persoonlijkheid zijn eerlijk en georganiseerd, ze zijn geboren leiders. Vaak vinden ze het fijn om een opgeruimd huis te hebben. Gelabelde potten, een schaaltje voor sleutels, gestructureerde lades: allemaal goed voor deze extravert.

ESFP: Gebruik genoeg kleur

ESFP’s zijn de geboren entertainers onder ons. Ze zijn dol op fijne plekken creëren en mensen laten lachen. Deze warme, vrolijke energie kan je vertalen naar een kleurrijk interieur. Verf bijvoorbeeld een muur in een felle kleur. Om de rust toch nog te bewaren, laat je deze kleur terugkomen in je interieur.

Waarom we vaker aan JOMO (The Joy Of Missing Out) moeten lijden

ENTJ: Maak een lijstje

Zo zelfverzekerd en leidend als een ENTJ is, zijn er maar weinig. Ze zijn gek op controle en planningen. Laat als ENTJ je innerlijke manager zien door een goed overzicht te maken van alle meubels in je huis.  Zodra je weet welke meubelen of accessoires je mist, kan je een interieurwinkel in gaan.

ESTP: Vraag een vriend

Deze mensen zijn het liefst met anderen. Als ESTP doe je er goed aan om je shopsessies gezellig te maken. Vraag dus een vriend of vriendin om mee te gaan. Zij kunnen je helpen en feedback geven. En het is gewoon heel leuk om samen te doen.

Waarom extraverte mensen ook me-time nodig hebben

ENFJ: Maak een toffe fotomuur

ENFJs’s vertellen graag verhalen en zijn een open boek. Zowel in gesprekken, als in de vorm van beeld. Een fotomuur is dus perfect voor deze types. En ja, daar mogen ook leuke concertkaartjes en polaroidfoto’s bij. Laat jezelf zien!

ENFP: Ruim op met de Kondo-techniek

Als ENFP ben je extreem nieuwsgierig en intuïtief. Je zoekt betekenisgeving in de wereld om je heen. De Mari Kondo opruim-techniek is perfect voor jou. Zo kan je op een betekenisvolle manier omgaan met je spullen. Ook fijn: het vermindert troep. Daar kan je veel baat bij hebben als sensitief persoon. Van een extreem rommelig huis wordt niemand echt blij.

ENTP: Maak ruimte voor verandering

Je bent geboren voor discussies en ziet graag beide kanten van alles in. Laat dit doorlopen in je interieur, door ruimte te houden voor verandering. Bijvoorbeeld met een kledingrek waar jij je huidige favoriete items ophangt of een speciale plek voor bijzondere boeken.

Ben je extravert, dan weet je nu dus de perfecte inrichting voor je huis. Zo’n lange eettafel lijkt ons ook wel wat. Die is ook gewoon leuk als je introvert bent, trouwens.

Meer lezen over persoonlijkheid?

Wil je meer artikelen lezen over persoonlijkheid en psychologie? Meld je nu aan voor onze Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo bepaal je als extravert je interieur op basis van je persoonlijkheid
Sluiten