Interesse in voeding en natuur? Dit is dan de leukste baan voor jou: voedselboswachter

Zou het niet prachtig zijn als elk gehucht, dorp en stad minimaal één voedselbos heeft vol met eetbare en andere nuttige planten? Permacultuur Nederland vindt van wel. Daarom doen zij een oproep naar voedselboswachters.

Voedselbossen (ook wel bekend als eetbare bostuinen) zijn een van de onderdelen van permacultuur. Nog nooit van gehoord? Permacultuur is een samenvoeging van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. Het doel is om een samenwerking tot stand te brengen tussen de mens en haar omliggende natuur, zodat beide op lange termijn kunnen overleven.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Met permacultuur kun je leren hoe je een lekkere eetbare tuin kunt ontwerpen die mooi en nuttig is voor jezelf én voor andere levende organismen. Wat architectuur is voor het ontwerpen van huizen en andere gebouwen is permacultuur voor het ontwerpen van tuinen en bossen.

Laag boven laag

Een voedselbos zorgt, door gebruik te maken van zeven lagen beplanting, bijna automatisch voor het aantrekken van veel biodiversiteit en gezonde, levende bodems. In onderstaande afbeelding zie je welke lagen dit zijn:

[source id=”attachment_24887″ align=”none”][/source]

Voedselbossen zijn een win-win oplossing voor de mens, de natuur en de aarde. Het is een plek waar mensen kunnen zien, proeven en leren. De bossen zitten (hoe kan het ook anders) vol met eetbare en andere nuttige planten. Wat er zoal te vinden is? Denk aan verschillende lagen noten- en fruitbomen, groentes, bloemen, kruiden en knolgewassen.

Heb je interesse om zelf voedselboswachter te worden? Alle informatie die je hiervoor nodig hebt vind je op de website van Permacultuur Nederland.

Meer lezen?

In je eigen voedsel voorzien? Neem een boer in loondienst.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Interesse in voeding en natuur? Dit is dan de leukste baan voor jou: voedselboswachter
Sluiten