Bij Instock eet je deze Kerst een duurzaam kerstdiner van gered voedsel

Bij Bedrock zijn we niet alleen bezig met een bewust leven, maar óók met een gelukkig leven – en daar hoort genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we zo nu en dan fijne hotspots met een Bedrock-randje. En omdat het bijna Kerst is en iedereen volop bezig is met het plannen van de lekkerste kerstdiners, hebben we een heerlijk restaurant uitgezocht waar een duurzaam kerstdiner wordt geserveerd.

Een kerstdiner dat bestaat uit groenten, brood, aardappels en allerlei andere producten die anders door de supermarkt en producenten worden weggegooid. Bij Instock eet je duurzame gerechten die niet alleen lekker zijn, maar ook de impact van voedselverspilling op het milieu tegengaan.

Duurzaam kerstdineren

Waar we met de kerstdagen massaal de supermarkt leegkopen en vaak veel te veel lekkernijen in huis halen, gaat Instock dit juist tegen. Door gerechten te maken met sinaasappels, tomaten en aardappels die anders werden weggegooid, wordt er geen voedsel verspild. En een extra pluspunt: je hoeft ook niet in de stress te zitten over de gangen die je allemaal moet maken, want dat heeft Instock al voor je gedaan.

Jaarlijks verspillen we ongeveer 30 procent van het geproduceerde voedsel

(H)eerlijk eten met Kerst

Wat je dan zoal eet als je aanschuift bij het eerlijke kerstdiner van Instock? Vier gangen, een amuse een een pre-dessert. En dat allemaal van gered voedsel.

Je begint de avond met een wisselende amuse, gevolgd door een voorgerecht van minestronesoep op basis van tomaat met groenten die op dat moment ‘over’ zijn. Je krijgt het voorgerecht met een tomatencakeje, gedroogde sjalotjes en gedroogd brood.

Vervolgens krijg je een kabeljauwtartaar (gemaakt van het deel van de kabeljauw dat anders wordt weggegooid), met een citroen-vanilledressing, chips van wortelgroenten en een mousseline.

Ook interessant: Dit is waarom je de kerstborrel deze week niet moet overslaan

Als hoofdgerecht word je verblijd met gerookte ricotta gnocchi (gemaakt van de melk die over is bij het opschuimen van cappuccino’s) met een puttanesca saus van paprika en tomaat.

Zit je nog niet vol? Mooi, want er wacht nog een duurzaam toetje. Of beter zelfs: twee! Als pre-dessert serveren ze een kleine limoncello cake met Italiaans schuim. Het echte dessert bestaat uit een parfait van dulce de leche met affogato, hazelnoot koffiecrumble (van het overgebleven koffiedik) en gebakken banaan.

Dus heb je nog een gaatje in je agenda met Kerst? Het diner bij Instock wacht op je!

Christmas time!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Bij Instock eet je deze Kerst een duurzaam kerstdiner van gered voedsel
Sluiten