Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 28 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit mooie Instagram-account vol wijze gedichtjes wil je volgen

Terwijl ik dit artikel aan het typen ben, regent het buiten pijpenstelen. Naast me staat een grote kop thee (stiekem ééntje met kerstprint, maar dat terzijde). Tja, denk ik,  als het buiten een hondenweer is dan zit er maar één ding op: het binnen zo gezellig mogelijk maken. En daarbij helpen de gedichtjes van dit mooie Instagram-account. Ideaal als pauze of om heel even te ontsnappen van je dagelijkse beslommeringen.

Gedichten zijn fijn. Omdat ze je kunnen raken, omdat ze je doen nadenken over het leven of omdat ze je simpelweg doen vertragen van de ratrace die het leven soms lijkt te zijn. Ik vind het zelf heerlijk om als pauze tijdens het werken in een goed boek te duiken. Je koppelt je immers heel even los van datgene waar je mee bezig bent. Een goed boek, óf dit toffe Instagramaccount vol wijze gedichtjes.

Hartkamers: je portie breekbaarheid op Instagram

Hartkamers is een prachtig Instagramaccount waar je je kan verliezen in korte maar rake gedichtjes. ‘Ze was breekbaar als bladgoud‘, beschrijft de schrijfster zichzelf in haar biografie. Deze openingszin verraadt meteen de kenmerkende breekbare toon waarmee ze haar gedichten schrijft.

Scroll je verder naar de rest van haar Instagramberichten, dan merk je dat thema’s als liefdesverdriet en de dood niet worden gemeden. Dat zijn rake thema’s die soms door merg en been gaan, maar net dat maakt de gedichten zo ontroerend mooi.

1000 volgers, wat een cadeautje!?dankjewel dat je er bent. dankjewel dat je me leest. dankjewel dat je me het gevoel geeft dat ik niet alleen ben – hopelijk kunnen mijn woorden jou ook zo doen voelen, al is het misschien maar voor even.

571 Likes, 70 Comments – hartkamers · gedichten (@hartkamers) on Instagram: “1000 volgers, wat een cadeautje!?dankjewel dat je er bent. dankjewel dat je me leest. dankjewel dat…”

Een balsem in de wonde

De gedichtjes gieten een balsem in de wonde voor iedereen die worstelt met liefdesverdriet of door een rouwproces gaat. Ze tonen aan dat leed ook mooi kan zijn en dat je er niet alleen voor staat.

Dit vind je misschien ook interessant: Nee, je hoeft het niet allemaal alleen te kunnen

Dat blijkt uit reacties van volgers die hun persoonlijk verhaal herkennen in één van de gedichten. Onbewust wordt het account zo een platform om emoties een plaats te geven en te delen met elkaar. Néé, Instagram is dus niet enkel een oppervlakkige wereld waarin de realiteit verbloemd wordt.

de drang naar onafhankelijkheid versus de angst om jou te verliezen / het ging gelijk op

603 Likes, 78 Comments – hartkamers · gedichten (@hartkamers) on Instagram: “de drang naar onafhankelijkheid versus de angst om jou te verliezen / het ging gelijk op”

Het doel van hartkamers – om troost en herkenning te bieden aan wie het dan ook maar nodig heeft – is meer dan geslaagd. En om deze regenachtige dag net dat stukje romantischer te maken.

Volg @hartkamers op Instagram.

Extra leuk: binnenkort mogen we een aantal van de gedichtjes delen op onze Instagram-pagina, dus hou ‘t in de gaten!

Meer gedichten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit mooie Instagram-account vol wijze gedichtjes wil je volgen
Sluiten