Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Mind 12 mei 2020

Deze 5 inspiratiebronnen helpen om van je lichaam te gaan houden

Van je lichaam leren houden – welke vorm of maat je ook hebt – is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er mensen op deze wereld die ons laten zien dat er geen betere tijd is om van jezelf én je lichaam te gaan houden dan nú. 

Wie weleens op een dieet is geweest, vertelde zichzelf waarschijnlijk iets in de trant van ‘als die paar kilo’s eraf zijn, pas dan hou ik écht van mijn lichaam’.

Of je nu wel of niet ‘genoeg’ was afgevallen, de kans is groot dat het gevoel van liefde voor je lichaam niet bepaald lang stand hield. Waarom? Je hield simpelweg niet op de juiste redenen van je eigen lichaam.

Van je lichaam leren houden

Of het nu gaat om afvallen, een scheve neus of beharing: wacht niet tot er iets magisch gebeurt voordat je van je lichaam kan houden. Now is the time!

Je lichaam is van jou, het draagt je overal naartoe, zorgt dat je in gezonde staat bent en dat ál je lichaamsfuncties werken. Redenen genoeg om er gek op te zijn én er goed voor te zorgen.

De NY Times selecteerde 5 inspiratiebronnen die weten hoe jij je voelt en zelf ook op dat punt zijn geweest en nu anderen helpen met het leren houden van hun lichaam.

Mirna Valerio

Onder de naam ‘Fat Girl Runnig’ blogt Valerio over haar leven als vrouw die van rennen houdt én een maat meer heeft. Ze hodut trouwens niet zomaar van rennen, ze is een heuse ‘ultramarathoner‘. Dat betekent dat een langere marathon rent dan de gewoonlijke 42 kilometer.

Ook schreef ze een boek met de toepasselijke naam A Beautiful Work in Progress‘. Op haar blog en op haar Instagram-account inspireert je ze met haar positieve, krachtige en eerlijke woorden.

Megan Jayne Crabbe

Influencer en auteur Megan Jayne Crabbe is al sinds haar 21e bezig met body positivity, nadat er anorexia bij haar werd vastgesteld. Ze besloot dat ze niet meer de rest van haar leven honger wilde hebben en haar lichaam niet langer wilde haten.

Met haar Instagram-account inspireert ze inmiddels 1,3 miljoen mensen en staat ze aan de top van de body positivity movement.

Zack Miko

Het gebeurt niet vaak dat er ook een man in het rijtje van body positivity-strijders staat. Gelukkig is Zach daar om het taboe te doorbreken. Wist je trouwens dat anorexia ook heel veel voorkomt bij mannen? Ook zo’n taboe.

Anyways, voorheen was Zack acteur en model in New York en strugglde altijd met verschillende diëten tot hij werd gescout als plus size model. Dat werd zó’n succes dat hij het eerste mannelijke plus size model werd. Nu gebruikt hij zijn Instagram om zelfliefde te promoten! Hoe tof?

Ook lezen: Dit is de makkelijkse tip voor meer body positivity (+ 5 Instagram-accounts die je moet volgen)

Mama Cax

Cacsmy Brutus gaat door het leven als Mama Cax en is sinds haar 17e bezig met body positivity. Er werd toen botkanker bij haar vastgesteld wat betekende dat haar rechterbeen geamputeerd moest worden.

Ze kampte erna met een depressie en andere psychische klachten die kwamen kijken bij het verlies van haar been. Ze begon zich met uiten op social media en werd zo bekend een (rol)model.

Jes Baker

Jes werd in 2013 bekend omdat ze het belachelijk vond (en terecht) dat Abercrombie & Fitch enkel kleine maten wilden produceren voor ‘the attractive all-American kid’. Als tegenbeweging reproduceerde ze de bekende fotoshoot van het merk waarin zijzelf poseerde met aan mannelijk model en noemde het Attractive & Fat.

In de mainstream media zie je namelijk niet vaak een dikkere vrouw lieflijk aangekeken worden door een slank mannelijk model. Haar punt kwam goed aan in de media. Sindsdien is ze auteur van ‘Things No One Will Tell Fat Girls,’ en ‘Landwhale,’ en schrijft ze over zelfliefde en mentale gezondheid.

Meer body positivity inspiratie?

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Deze 5 inspiratiebronnen helpen om van je lichaam te gaan houden
Sluiten