Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 14 apr 2016

In gesprek met Kayla Itsines over sporten, angsten en stress

Een aantal jaar geleden begon ze op Instagram foto's te posten van haar workout routine. Als personal trainer zag ze veel van haar cliënten transformeren en deelde de before en after foto's ook op haar account. Dit sloeg enorm aan, en nu heeft ze bijna 6 miljoen trouwe volgers op Instagram én heeft ze een ware movement gecreëerd.

Ze lanceerde haar Bikini Body Guides (BBG) zodat haar trouwe volgers thuis het lichaam dat ze verlangden konden krijgen. Haar motto? Keihard werken, geen alcohol drinken en gezond eten. De vrouwen die haar gidsen volgen delen ook fanatiek hun eigen before en after foto’s waardoor deze nieuwe levensstijl langzaam maar zeker over de hele wereld verspreidt. Bedrock sprak haar over waar ze goed in is én waar ze minder goed in is.

Waar ben je goed in?

Chin Ups, push ups, het gebruiken van chopsticks en schoonmaken, haha!

Wat kun je niet?

Mijn nagels lakken, tekenen, cadeaus inpakken en zingen.

Wat zou je doen als geld er niet toe deed?

Ik zou over de hele wereld reizen om zo veel mogelijk BBG (Kayla’s Bikini Body Guide) meiden te trainen.

Wat doe je tegen stress?

Ik sport. Dat klinkt misschien cliché, maar sporten helpt me te ontspannen en heeft een positief effect op mijn bui, slaap en zelfverzekerdheid. Sporten is echt ‘me time‘ en ik houd er echt van!

In een vorig leven was je?

Een Siberische husky net als mijn hond Ace, omdat hij lief is, slim is en de hele dag mag slapen.

Waar ben je bang voor?

Kleine ruimtes.

Het grootste vooroordeel dat veel mensen hebben?

Veel mensen geloven in sportmythes. Zoals dat je heel breed wordt als je met gewichten traint. Dit is een van de redenen waarom ik mijn gezondheid en fitness message wil verspreiden. Ik wil vrouwen voorlichten en ze laten zien dat trainen met gewichten hun kan helpen om strakker te worden. De gezondheidsvoordelen van op deze manier trainen zijn ook eindeloos.

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Helemaal niets als ik eerlijk ben…ik slaap als een baby.

Hoe belangrijk is drama voor jou?

Ik probeer het te allen tijde te mijden.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
In gesprek met Kayla Itsines over sporten, angsten en stress
Sluiten