Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 22 jan 2018

In de toekomst kun je aan zien komen dat je ziek wordt

Net nu je agenda volgepland staat met afspraken en activiteiten, lig je ziek in bed: een griepje. Het komt gewoon écht even niet uit. Maar daar heeft het griepvirus natuurlijk geen boodschap aan. Wat zou het toch handig zijn als je aan zag komen dat je ziek wordt.

Nou, de kans is aanwezig dat dit in de toekomst ook gewoon kán. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Stanford kunnen we in de toekomst ziekte al vroegtijdig vaststellen. Hoe dat kan? Door middel van een armband, die de onderzoekers hebben getest bij 43 proefpersonen. De wetenschappers deden in totaal meer dan twee miljard verschillende metingen naar de gezondheid van de proefpersonen.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Waar zoal naar werd gekeken? Hartslag, het aantal gezette stappen, het aantal verbrande calorieën, de temperatuur van de huid en de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Wijkt er iets af, dan is dat een teken dat er iets niet helemaal pluis is. En hierdoor kan er vroegtijdig worden ingegrepen.

Of (en wanneer) we in de toekomst zo’n armband gaan dragen is nog de vraag. De onderzoekers zien er in ieder geval genoeg mogelijkheden mee en gaan zich richten op verder onderzoek. Michael Snyder – hoofdonderzoeker van de studie – voorspelt dat armbanden met sensoren in de toekomst mensen 24/7 in de gaten zullen houden.

Meer lezen?

7 tips voor een betere weerstand tijdens de herfst en winter.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
In de toekomst kun je aan zien komen dat je ziek wordt
Sluiten