Maaike Kooijman
Maaike Kooijman News 27 mrt 2019

YES: vanaf april kun je vegan softijs halen bij IKEA

Wie houdt er niet van IKEA? Het is niet allang niet meer zomaar een winkel waar je even heen gaat om wat kledinghangers te kopen, maar een heus uitstapje: door de gangen slenteren om banken te proberen, terugverlangen naar de ballenbak in Småland en natuurlijk nog even vegaballetjes of een vegan hotdog halen in het restaurant. En vanaf april is er nóg een reden om naar de Zweedse woonwinkel te gaan: dan verkopen ze namelijk ook vegan softijs.

Jup, je leest het goed: na onder andere Ben & Jerry’s, Magnum en Alpro, gaat ook IKEA vegan ijs verkopen. En dan ook nog voor de prijzen die je van de winkel bent gewend: slechts 50 cent voor een klein hoorntje, het dubbele voor een grote.

Afbeelding van vegan softijs bij IKEA 2

Vegan softijs bij IKEA

Vanaf half april is het vegan softijs verkrijgbaar in de Nederlandse winkels van IKEA. Vooralsnog krijgen ze alleen aardbeiensmaak, wat betekent dat het ijs nog knalroze is ook. Daar maak je dus niet alleen de wereld blij mee – de productie van deze variant stoot de helft minder CO2 uit dan die van het traditionele IKEA-softijsje – maar ook je innerlijke 6-jarige die stiekem nog steeds prinses wil worden.

Het vegan ijs is gemaakt van fruit en aardbeienpuree, maar lijkt qua structuur verder precies op het ‘gewone’ softijs. Je haalt het gewoon uit de automaat, dus het is enorm toegankelijk. Dat is dan ook het doel dat IKEA Food heeft voor de toekomst: gezondere en duurzamere producten aanbieden die iedereen kan betalen. Daarom is er vanaf half april niet alleen het ijsje, maar ook een plantaardige lasagne te koop in het restaurant.

Afbeelding van vegan softijs bij IKEA 3

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het vegan softijs te proeven. Wel een kleine sidenote: het is nog niet helemaal duidelijk of de hoorntjes voor het softijs óók helemaal plantaardig zijn. We zijn nog aan het uitzoeken of je het ijs straks in een vegan hoorntje of bakje kunt bestellen (of zelf een bakje mee kunt nemen! #zerowaste) – of dat we het toch met onze handen moeten eten. 😉

UPDATE: De hoorntjes van IKEA zijn inderdaad nog niet helemaal plantaardig. Tot ze dat wel zijn – er wordt aan gewerkt – is het dus niet écht mogelijk om een vegan ijsje te bestellen, want bakjes zijn er niet. Tenzij je iemand kunt vinden die jouw hoorntje wil opeten om voedselverspilling te voorkomen, natuurlijk.

Meer vegan ijs:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
YES: vanaf april kun je vegan softijs halen bij IKEA
Sluiten