Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 20 apr 2020

Good News: IKEA lanceert een milieuvriendelijke collectie

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: IKEA komt met een duurzame collectie.

De milieuvriendelijke collectie is gemaakt van gerecycled polyester met oceaanplastic. En dat is een goede stap van IKEA, die met de grootte van het bedrijf een wezenlijke impact kan maken.

IKEA goes sustainable

Onze oceanen zitten namelijk vol met plastic (hallo plastic soep) en daar moeten we met z’n allen iets aan doen. IKEA draagt zijn steentje bij met deze limited edition collectie ‘Musselblomma‘.

Bron: IKEA

Een vrolijke collectie

De nieuwe collectie is niet alleen gemaakt met oceaanplastic; de patronen en kleuren zijn ook geïnspireerd op de zee. Hoe toepasselijk? Voor de collectie wordt er gebruik gemaakt van vrolijke lente-achtige kleurtjes die ieder interieur een beetje opgewekter maken.

Het is een kleine limited edition collectie die bestaat uit een hippe tas, twee schattige kussenslopen en een tof tafelkleed.

Bron: IKEA

Wij werden een beetje verliefd op de kussenslopen. De kussenslopen hebben namelijk twee verschillende kanten waardoor je leuk kan afwisselen. De patronen zijn speels en verfrissend, helemaal in combinatie met die zachte vrolijke kleuren.

Bron: IKEA

Alles past natuurlijk bij elkaar, dus de kussens en het tafelkleed matchen perfect. Dit is leuk om buiten voor een plantaardige barbecue te gebruiken, maar de items zijn geschikt voor binnen en buiten.

Bron: IKEA

Het plastic in de oceanen is een groot probleem en om dat een beetje te verminderen, is het een goed idee boodschappen te doen met zo’n hippe shopper in plaats van een plastic tasje (zie de foto hierboven). Met deze gezellige tas van de IKEA willen wij wel boodschappen doen!

De limited edition collectie is vanaf april 2020 verkrijgbaar. De IKEA-winkels zijn voorlopig nog gesloten, dus de collectie is alleen online verkrijgbaar.

Dit artikel verscheen eerder op ons interieurzusje Roomed.

Meer duurzame initiatieven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News: IKEA lanceert een milieuvriendelijke collectie
Sluiten