Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 15 mrt 2018

IKEA komt met balletjes van meelwormen en vegan hotdogs

Eerder deze week werd bekend dat New York Pizza met vegan pizza’s komt. IKEA doet daar een schepje boven op met onder meer balletjes van meelwormen en veganistische hotdogs met microalgen. Gaat de goede kant op zo. Tijdens het paardenvleesschandaal in 2013 kwam IKEA nog voor in een paragraaf. In de Zweedse balletjes zou paardenvlees verwerkt zitten, terwijl dat niet was aangegeven. Nu gaat het roer om.

IKEA balletjes 2.0

Samen met Space 10 is Ikea een project gestart, ‘het eten van de toekomst’ genaamd. In het kader van dit project krijgen vijf klassiekers uit de IKEA-keuken een duurzame en klimaatvriendelijke metamorfose.

Zo komen er twee alternatieven voor de Zweedse balletjes: de eerder genoemde meelwormenballetjes en een vegetarische variant met bieten, wortel en pastinaak.

Naast de nieuwe gehaktballetjes wordt er onder meer gewerkt aan een burger van insecten en een veganistische hotdog, met bieten, bessenketchup en een broodje van microalgen. En op dessertkaart kun je een kruidenijsje verwachten.

De Zweedse niet-in-elkaar-te-zetten-kasten-fabrikant gaat de nieuwe producten op verschillende plekken testen. Op basis van de reacties van klanten wordt bepaald welke nieuwe producten zullen worden geserveerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
IKEA komt met balletjes van meelwormen en vegan hotdogs
Sluiten