Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 22 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Ice on Fire: Leonardo DiCaprio’s nieuwste docu over klimaatverandering

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe kijktip. Dit keer voor een film die helaas niet op Netflix te vinden is, maar die al wel beschikbaar is voor klanten van Ziggo en het Belgische Telenet – en hopelijk binnenkort ook op tv.

We hebben het namelijk over Ice on Fire, de nieuwste klimaatdocu geproduceerd door Leonardo DiCaprio. Met Before the Flood wist hij de wereld ruim 2 jaar geleden al behoorlijk wakker te schudden over zaken als de verdwijning van het regenwoud en smeltende ijskappen, die allemaal komen door menselijk toedoen. Met zijn nieuwe documentaire doet hij daar nog een schepje bovenop.

Ice on Fire van Leonardo DiCaprio

In de docu richt DiCaprio zich grotendeels op het probleem van de smeltende ijskappen. Dat is een probleem dat we allemaal wel kennen, maar welke invloed heeft het kleiner worden van de polen nou écht op ons?

Gevolgen als hittegolven en extreme droogte komen aan bod, maar natuurlijk ook overstromingen. En nee, dat is niet iets van de toekomst, maar daar zal iedereen van onze generatie iets van gaan merken. Er is dan ook op allerlei plekken gefilmd, van de polen en Alaska tot Noorwegen en Zwitserland.

Lees ook: Hittegolf in 35 landen: het keiharde resultaat van de opwarming van de aarde?

Wat dat betreft is het een erg praktische docu, en dat wordt ook duidelijk uit de focus die er wordt gelegd op daadwerkelijke oplossingen van het probleem – of in ieder geval het kleiner maken om de ergste effecten te voorkomen.

In de docu worden allerlei wetenschappelijke uitvindingen voor het tegengaan van klimaatverandering uitgelicht: manieren om onze CO2-uitstoot de beperken met hernieuwbare energie, maar óók om al bestaande CO2 uit de atmosfeer te halen en op te slaan (want ja, dat kan dus gewoon).

Ice on Fire (2019): Official Trailer | HBO

Produced by Oscar-winner Leonardo DiCaprio, George DiCaprio and Mathew Schmid and directed by Leila Conners, Ice on Fire is an eye-opening documentary that focuses on many never-before-seen solutions designed to slow down our escalating environmental crisis. Ice on Fire premieres June 11 at 8 PM.

Ice on Fire is een enorm goede docu: door de manier van filmen en het uitleggen van klimaatwetenschap, maar ook omdat er zoveel experts aan bod komen. Door die focus op oplossingen is het bovendien niet alleen een eye-opener over de huidige status van het klimaat, maar geeft de film ook hoop dat het nog niet helemaal te laat is om er iets aan te doen. Maar dan wel nú.

Waar kun je Ice on Fire kijken?

Zoals we al schreven is Ice on Fire helaas nog niet heel gemakkelijk te kijken. Omdat het een film van HBO is die, net als Game of Thrones, alleen in Amerika te kijken is met een abonnement, kunnen vooralsnog alleen Ziggo-klanten met een Movies & Series (X)L-pakket er in Nederland snel aan komen.

We hopen echter dat ‘ie binnenkort ook op de nationale tv komt – want daar is de docu zonder twijfel belangrijk genoeg voor.

Meer docu’s over het klimaat:

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ice on Fire: Leonardo DiCaprio’s nieuwste docu over klimaatverandering
Sluiten