Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Yay! Deze nieuwe (houten) betaalpas plant bomen terwijl jij pint

Bij elke aankoop die je maakt duurzaam bezig zijn? Met TreeCard is dat helemaal mogelijk. Wanneer je met deze bankpas betaalt, help je (indirect) mee bij het planten van een bos. En om het nog beter te maken: de bankpas is niet van plastic gemaakt, maar helemaal van hout.

Een houten bankpas die bomen plant. Dat klinkt heel mooi, maar hoe zit dat precies?

Wat is TreeCard?

TreeCard is in samenwerking met Ecosia, de zoekmachine die zich richt op herbebossing, begonnen met dit nieuwe betaalsysteem. Je kunt het houten bankpasje gewoon gebruiken als je normale pinpas; het enige verschil is dat wanneer je ermee betaalt, je indirect een boom plant, zonder dat je daar zelf kosten aan kwijt bent.

Als wij er zelf niet voor hoeven te betalen, waar komt dat geld dan vandaan? TreeCard krijgt dit geld, doordat pinnen geld kost; niet voor jou, maar voor de winkel. Wanneer je met je pinpas in een winkel iets koopt, moet de winkelier een klein gedeelte betalen aan de bank (in dit geval aan TreeCard).

Lees ook: Het Wereld Natuur Fonds gaat met drones Australische bossen herplanten

TreeCard gaat 80 procent van deze kosten besteden aan het aanleggen van bossen. Je betaalt dus zelf niks extra’s, maar de bomen worden toch geplant. Het bedrijf zegt dat ze voor ongeveer elke €50,- die je uitgeeft, een boom zullen planten.

De houten betaalpas 

De TreeCard is op een duurzame manier gemaakt van kersenhout. Dat klinkt misschien een beetje krom. Je werkt mee aan het planten van bossen, maar voor het maken van je bankpas zijn er wel bomen gekapt. Dit ligt gelukkig net even iets anders. TreeCard laat namelijk weten dat er uit één boom 300.000 pasjes gemaakt kunnen worden. 

Wist je dit al? Huh: 280 miljoen jaar geleden waren er bossen op de Zuidpool

Momenteel is er nog een wachtlijst om de kaart te kunnen krijgen, maar als het goed is worden de pasjes begin 2021 verzonden. Als je een pasje wil, moet je er wel snel bij zijn: als je je pasje vóór 1 december aanvraagt, hoef je er namelijk niet voor te betalen. Als dat niet goed nieuws is… 

Jouw eigen houten pas aanvragen

Wil je meer goed nieuws lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Yay! Deze nieuwe (houten) betaalpas plant bomen terwijl jij pint
Sluiten