wpk-admin
wpk-admin Challenge 28 mrt 2016

Wat doet 30 dagen Hot Yoga met je? Aflevering #3

Hot yoga is toch voor zweverige health freaks die het heerlijk vinden om in hun eigen zweet te baden? Nope! Inmiddels zijn heel wat mensen overstag. Daarom gaat presentator Sol Wortelboer speciaal voor BEDROCK, samen met zijn vriend Sjoerd Dragtsma, een 30 dagen hot yoga challenge aan. Houden ze het vol, zijn de vooroordelen waar, is het ondragelijk heet en wat doet het met ze, zowel fysiek als mentaal? Via brieven aan elkaar en wekelijkse vlogs volgen wij de ups and downs van deze zelfopgelegde challenge.

Sjoerd!

Wat gaat dit lekker. We zijn dik ‘over the hill’ zoals ze dat zo mooi zeggen. Drie weken op weg… Wat een reis! Ik kom er nu echt lekker in. Hot Yoga zit echt in m’n systeem.

Ik voel dat ik sterker aan het worden ben, leniger, maar ook rustiger van binnen. Ik heb het geaccepteerd. Er wordt niet geknald, ik ga niet uit. Er wordt bijna niet gedronken, maar het is goed. Je krijgt er zoveel voor terug. Het is fijn om een keer echt rein te zijn. Niet dat ik zo ongezond was, maar dit is anders. Na drie weken zweten is het lichaam extreem schoon en maak je nu alleen nog maar progressie. Ondanks dat het lichaam ook echt moe is, wil ik verder. Het einde is in zicht, maar ik ren het niet uitgeput tegemoet. Omdat het je tegelijkertijd zoveel energie geeft. Afijn… Still going strong!

Contact met het lichaam

Het is mooi om de verschillende verhalen omtrent Bikram- en Hot Yoga te horen. Er is nogal wat om te doen. De meningen zijn erover verdeeld. Leuk om het zelf te mogen ervaren en te snappen waar gerenommeerde yogi’s of beoefenaars het over hebben. Persoonlijk kom ik langzaam tot de conclusie dat – ondanks dat ‘t minder spiritueel is dan bijvoorbeeld een Ashtanga-practice, de warmte minder van binnen komt maar van buitenaf – het een heerlijke vorm van beweging is. Gymnastiek in de warmte of yoga. Spiritueel of niet… We zijn langzaam het contact met het lichaam verloren en ook deze vorm van yoga maakt die connectie weer compleet. Je leert je lichaam weer kennen. Je verlegt grenzen en komt jezelf tegen op diverse manieren. En in plaatst van constant door het dagelijks leven te rennen, dwingt dit je bijna tot rust. Als je op de mat stapt is het accepteren, maar de grap is dat je als je er vanaf stapt er juist de vruchten van plukt. De fysieke transformatie, maar ook de mentale rust.

Ik ben blij dat we dit aan het doen zijn. Ben benieuwd of we nog wat tegen komen of lachend de eindstreep tegemoet gaan. We gaan het zien. Ik zie je daar en dan gaan we het vieren!

Goed bezig vriendje! Trots.

x
Sol

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Wat doet 30 dagen Hot Yoga met je? Aflevering #3
Sluiten