wpk-admin
wpk-admin Challenge 4 apr 2016

Hot yoga challenge aflevering #4

Hot yoga is toch voor zweverige health freaks die het heerlijk vinden om in hun eigen zweet te baden? Nope! Inmiddels zijn heel wat mensen overstag. Daarom gaat presentator Sol Wortelboer speciaal voor BEDROCK, samen met zijn vriend Sjoerd Dragtsma, een 30 dagen hot yoga challenge aan. Houden ze het vol, zijn de vooroordelen waar, is het ondragelijk heet en wat doet het met ze, zowel fysiek als mentaal? Via brieven aan elkaar en wekelijkse Vlogs volgen wij de ups and downs van deze zelfopgelegde challenge. Deze week, de vierde, en laatste vlog. https://youtu.be/dpeYFFhUOxA

Hey Yoga Prinsje,

Oke, nou, onze 30 dagen Hot Yoga Challenge zit erop! Laat ik er vooral niet te ingewikkeld over doen; Elke dag sporten is gewoon fijn, elke dag yoga wat mij betreft nog net iets fijner.

Yoga heeft geen competitie in zich, geen winnen en verliezen. Een verademing. De hele dag is iedereen al bezig met scoren, steepjes voor proberen te halen, de beste zijn enzovoorts. Op de mat is daar geen ruimte voor. Alleen in het moment gebeurt het. En ga je toch een competitie aan met een ander in de zaal, of met jezelf (omdat het niet zo diep ging als gister bijvoorbeeld), tja…dan heb je alleen jezelf daarmee en is het leerpunt dus: los laten, let op je ademhaling en mee geven aan wat er op dat moment speelt.

Yoga gaat namelijk niet over hoe goed je bent en hoe strak je wordt, maar het gaat over het kalmeren van de rusteloze, altijd aandacht vragende mind. Voor mij in ieder geval wel. Op dit moment. Wellicht dat de yoga mij over een jaar andere lessen biedt. Dat idee alleen al is toch al prachtig. Dat levenslessen zich kunnen ontvouwen met een beetje rekken en stretchen. (Ga ik toch nog ingewikkeld doen) Ik vind dat mooi!

En ik ben dus ook nog lang niet klaar met (hot)yoga, Sol. Ik geloof dat ik eigenlijk pas aan het begin sta van dit pad, en het is absoluut een pad waar ik lekker op kan koersen.

Misschien binnenkort even een lesje van je moeder pakken?? De koningin van de yoga kunnen we toch wel zeggen!

Grtz,

Sjoerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hot yoga challenge aflevering #4
Sluiten