Hartverwarmend: honderdduizenden euro’s voor gezin in nood (steun jij ze ook?)

Kerstmis is weer voorbij, maar dat betekent niet dat dat ook voor de kerstgedachte geldt. Integendeel: nadat de vrouw van de doodzieke Ivo een oproep plaatste voor donaties om haar man te helpen, ontving ze al ruim 300 duizend euro. Wel heel veel, maar nog niet genoeg.

Het gaat om Anne-Marij en Ivo Visser, die samen met hun (heel erg schattige) zoontje Gijs in Den Haag wonen. Ruim zeven jaar geleden kreeg Ivo een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Eerst leek het goed te behandelen, maar een aantal jaar later moest er toch chemotherapie komen, en nu is de ziekte zelfs zo ver gevorderd dat er geen standaard behandelingen meer zijn.

Maar er is nog hoop: in het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, Amerika, is een studie gaande waaraan Ivo als patiënt aan mag deelnemen. Ze werken daar met de CAR T-Cell therapie, die in Nederland nog niet is goedgekeurd. De tickets voor begin januari zijn al geboekt.

Enige probleem: de eigen bijdrage is 400 duizend euro. Omdat maar weinig mensen dat bedrag op hun bankrekening hebben staan, plaatste Anne-Marij op 16 december een oproepje. Op de site van Stichting SON (Steun Onderzoek Non-Hodgekin) kun je doneren; driekwart is inmiddels al opgehaald voor het gezin in nood.

Voor jou een goede daad, voor hen van levensbelang. Misschien een goede gelegenheid om de nieuwjaarsgedachte in het leven te roepen?

Meer Bedrock

Leef, heb lief en doe dingen waar je bang voor bent, want het leven is ‘just a ride’.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Hartverwarmend: honderdduizenden euro’s voor gezin in nood (steun jij ze ook?)
Sluiten