Josephine Kay
Josephine Kay Body 7 jul 2017

Voor goede verse vis en biologische wijnen ga je naar Haarlem (voor op je hotspot-lijst)

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we vanaf nu elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje. In een voormalige autogarage aan de Turfmarkt in Haarlem is een nieuw visrestaurant, genaamd Fishbar Monk geopend. Waar de naam vandaan komt? De naam Monk is de Engelse benaming voor zeeduivel, en die wordt als een van de lelijkste van de zee gezien. Daar bovenop wordt deze vis alleen maar als bijvangst gezien, en dat is zonde.

De eigenaren achter Fishbar Monk vinden het belangrijk dat iedereen van puur en goed eten kan genieten. En dat vinden wij ook. Elke dag komt de vis vers binnen en dagelijks komen er oesters binnen vanuit Yerseke in Zeeland. Allemaal lokaal, dus. Het menu bestaat ook nog eens voor een groot gedeelte uit bijvangst. En de biologische wijnen…die zijn heerlijk.

[source id=”attachment_35060″ align=”none”][/source]

Leuk decortje

Naast dat je hier eerlijk en puur eten kunt vinden, ziet het er ook nog eens gezellig uit. Zo is de authentieke garagevloer van 50 jaar geleden nog precies hetzelfde. Het interieur is een mix van industrieel en modern met zinken tafels, hoog en laag, en veel gebruik van tegeltjes. Als je binnenkomt zie je meteen een grote stalen pui met veel planten en boven de grote bar hangt een oude ziekenhuislamp die het geheel afmaakt.

Fishbarmonk.com

Ken je de Flamyngo-app al? Wij slaan alle Bedrock-hotspots op in de speciale Bedrock-lijst in de app. Als je die volgt blijf je up-to-date van onze favorieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl├║s elk weekend de best gelezen artikelen ­čî┐

Reageer op artikel:
Voor goede verse vis en biologische wijnen ga je naar Haarlem (voor op je hotspot-lijst)
Sluiten