Cato van Ee
Cato van Ee Column 3 feb 2016

Hoe vindt een topmodel rust tussen alle chaos door?

Ik was erg vereerd toen ik benaderd werd om voor BEDROCK een column te schrijven. Tegelijkertijd is het wel spannend, aangezien ik nog nooit eerder een column heb geschreven. So, here goes...

Ik ben Cato, 26 jaar en woon in Amsterdam. Maar eigenlijk toch ook weer niet. Ik werk al acht jaar als fulltime model en mijn opdrachten zijn 99% van de tijd in het buitenland. Hierdoor ben ik continu in travel mode.

Op jonge leeftijd kreeg ik al een druk reisschema voor mijn kiezen. Het werd voor mij normaal om twee keer per week tussen New York en Parijs (of welke locatie dan ook) te vliegen. Dit ervoer ik als complete chaos: de onverwachte wendingen van mijn schema, vertraging, vlucht missen, stress, drama… Ik houd zelf graag van regelmaat en de controle in eigen handen hebben, dus dit was wel even wat anders.

Hoewel mijn leven niet te voorspellen is en ik niks lievers wil dan stabiliteit, leert me deze levensstijl om flexibeler te worden en het leven te accepteren zoals het komt. In de begin jaren kon ik mezelf helemaal gek maken en steeg mijn stressgehalte vaak tot ongekende hoogte, maar tegenwoordig heb ik dat leren los laten. Vlucht gemist? Ik pak de volgende wel. Vertraging? Meer tijd om in m’n boek te duiken.

Ik geniet daarnaast enorm van het reizen, van nieuwe locaties en culturen. Dit inspireert me en geeft me energie. Bijvoorbeeld gefotografeerd worden op de top van de Machu Picchu in Peru. Of op een gletsjer in de bergen van Nieuw Zeeland. Het is bijzonder dat via mijn werk ik beetje bij beetje de wereld kan verkennen. Waar ik ook ben, probeer ik de natuur te vinden. In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten. Ik houd van wandelen, hiken en hardlopen, terwijl ik naar de wereld kijk.

Het reizen vind ik zwaar, maar door de voldoening die ik eruit haal is het het meer dan waard. Naast de stress is het belangrijk om mijn balans terug te vinden als ik veel van tijdzones wissel.
Na de afgelopen jaren hiermee geconfronteerd te zijn, ben ik gaan zoeken naar manieren om rust en evenwicht met mijn drukke levensstijl te combineren. Nog steeds ben ik op zoek naar tools die me hierbij kunnen helpen. Sommige dingen werken beter dan andere en ik deel graag in deze column mijn ervaringen hierover met jullie.

Wie weet vind jij zo ook de rust tijdens een chaos-momentje.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Hoe vindt een topmodel rust tussen alle chaos door?
Sluiten