Mark Schoones
Mark Schoones Mind 25 nov 2016

Hoe leg je aan aliens uit wie Kim Kardashian is? Misschien gek, maar hier kun je dus iets van leren

Op zoek naar levensraad wenden velen zich tot opperwezens, goeroes en zelfhulpboeken. Ik vind waardevolle lessen in m’n favoriete kunstvorm: stand-up comedy. In deze vijfdelige serie destilleer ik vijf principes uit het materiaal van mijn favoriete comedians. Dit is deel 3. Joe Rogan over aliens en… Kim Kardashian. https://open.spotify.com/track/6VLHcr5qrvn9zAYVkipam1

Like, if aliens came down here and we had to explain human culture, what would be the most confusing thing to explain: Kim Kardashian.

That’s not even a joke. Not that there’s anything wrong with her. She seems like a reasonable, nice person. She doesn’t seem mean. I got no problem with her, but if you had to explain why she’s the most famous woman on the planet, it would be a little difficult.” Was getekend Joe Rogan, Rocky Mountain High 2014.

Kim Kardashian als levensles

Joe Rogan kennen veel mensen als de dude die Fear Factor presenteerde. Je weet wel; dat bizarre Amerikaanse programma waarin deelnemers de vreemdste dingen moesten doen voor geld. Maar! Joe Rogan is van huis uit comedian. In 1988 startte hij met optreden in de omgeving van Boston; een belangrijke stad in de wereld van comedy.

De 5 mooiste kinderboeken met wijze levenslessen

Naast zijn werk in de stand-up comedy scene werkt Rogan dus als presentator en acteur. Voor de vechtsportliefhebber kan Rogan ook bekend voorkomen; hij is een van de vaste hosts en commentatoren tijdens Ultimate Fighting Championship (UFC) wedstrijden. Hij runt daarnaast al zo’n zeven jaar een erg geestige podcast genaamd The Joe Rogan Experience.

Een terugkerend thema in het werk van Rogan is de mens en z’n plaats in het universum. Eén van de geestigste en tevens indrukwekkend filosofische Rogan-quotes voor mij: “We’re talking monkeys on an organic spaceship flying through space.” Relativerend tot de max, wat mij betreft. En een perfect mantra voor wie het leven soms te serieus neemt.

Wat valt er te leren?

Als je van een afstandje naar veel dingen in onze handel en wandel kijkt, zitten een hoop dingen intens vreemd in elkaar. De mens is immers een vreemde diersoort. Dus durf alles in twijfel te trekken, zaag aan de fundering van heilige huisjes en conformeer je nooit aan iets dat ‘nu eenmaal altijd zo gaat’.

8 mooie levenslessen van Disney-prinsessen

Want de dingen die we vanzelfsprekend achten zijn ook allemaal ooit bedacht door iemand die net als jij ‘s ochtends wel eens met z’n sok in iets nats is gaan staan. Dus neem het leven niet te serieus. We zijn immers maar een stel pratende apen op een organisch ruimteschip dat met een gillend tempo door het onmeetbare niets zweeft.

Lees hier het volledige transcript van ‘Explaining Kim Kardashian to aliens’ door Joe Rogan.

Meer levenslessen die ik leerde van stand-up comedy?

Les 1: Spullen zijn maar spullen.

Les 2: Zorg goed voor de aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hoe leg je aan aliens uit wie Kim Kardashian is? Misschien gek, maar hier kun je dus iets van leren
Sluiten